Julutmaning 4: Julklappar för en hållbar utveckling

candyretrolover4

Julklappstips för en hållbar utveckling! Köphetsen kulminerar ofta runt jul, har du något knep eller tips på julklappar som varken är en så stor påfrestning på miljön eller plånboken? Sylta och safta? Bygga ett slott av toalettrullar? Sy om något till något annat? Ta en bild och visa upp!

I denna fråga har jag främst två tips.

Tips 1:

bild(177)

En bok är alltid en bra julklapp. Visst kan man köpa en pocketbok billigt på cdon.com eller adlibris.se och då tillexempel Cirkeln, Stolthet och fördom, Syskonkärlek eller något annat bra.. MEN för att spara in lite på miljön, varför inte ta en titt i din egen bokhylla? Nu menar jag inte att man skall leta upp någon gammal tråkig bok som man inte läser utan jag menar att man kanske har någon bok som är så himla bra att den, just den boken är denna fina person värd. Jag har ju ändå läst den ett x antal gånger och kan därmed intyga att den, just den är superduperbra. Ja, som med alla böcker på bilden till exempel.

Tips 2:

bild(176)

Face the fact, vi i värstvärlden har överlag typ 200 miljarder mer saken är vad vi behöver. Eller 78% eller vad det nu är. Sjukt mycket iallafall. Varför inte dela med sig av sitt överflöd istället för att vältra sig och varandra i mer prylar? Köp en Faktum (eller Situation Stockholm) och ge växeln på hundralappen till den hemlöse du köpt av, slå in tidningen och ge i julklapp. Eller donera pengar till någon organisation i julklappmottagarens namn. Tips på organisationer, samt länkar till dem:

Det är mitt bästa tips det. Att dubbelge är bra, och jag tror att det är bra att ge till barn också för att få in dem i rätt tänk tidigt, man kanske inte behöver skippa leksaker totalt men bara flika in ett litet donationskort också.

 

Nu vill jag veta vad ni har för julklappstips för en hållbar utveckling! Kom ihåg att ni som är med i Julutmaningen kan vinna en fantastisk goodiebag. Den innehåller godbitar från bl. a. Kitsch.seEl BastardoCandied Poison…och mer! Har fått avier på finfina saker till goodiebagen, att hämta ut idag..!
Såhär är ni med:
Lägg upp en bild i er blogg (kom ihåg att länka till min och Retrolovers blogg i inlägget, viktigt) och skriv sedan länken till blogginlägget i kommentarsfältet. Ni kan också Instagramma med hashtaggen #julutmaning. Ni har fram till julafton på er.
En sak när det gäller Instagram: Ifall ni har Instagram så kommer vi enbart att skriva ut ert namn där när vi sammanställer alla bidrag. Så om ni har blogg, passa på att lägg upp även där så får ni en länkning dit där bilden ligger.
sign

 

6 thoughts on “Julutmaning 4: Julklappar för en hållbar utveckling

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>