Menskoppen Evelina!

Men oh så himla bra! Ungefär samtidigt som jag tänkte att jag borde skaffa en ny menskopp hörde Oliver & Eva av sig till mig och frågade om jag ville testa menskoppen Evelina från svenska Belladot. Himla snällt, lägligt och käckt:D OM jag ville… Evelina (the girl) hade redan skrivit ett exalterat inlägg om denna menskopp på Kvartisex, HÄR kan du läsa det, om hur kul det är att det nu finns en menskopp som heter som henne, och att den dessutom är turkos! Och vem vill inte stoppa upp Evelina i sig:)? Såhär fin är menskoppen:

Belladot-Evelina-storlek-1-420x420

Och här har ni mig med min nya mensbästis.

bild (49)bild (48)

Nu är det nästan lite som att jag ser fram emot att få mens.

Menskopp alltså.. Det är verkligen the shit… Jag har skriivt om det innan och kommer med all säkerhet skriva om det igen. När man inser hur jobbigt det är med tampong som torkar upp ALLT inuti, samt med bindor som ligger där och samlar fukt och blod och sedan ligger där och gnuggar det mot en igen, samt luktar. DÅ är man redo att ta steget till menskopp. Eventuellt även innan det.

Jag tyckte det verkade meckigt i början, samt obehagligt av någon anledning men nä, det är det inte. Man får en bra översikt om vad det är kroppen producerar, man behöver inte hålla på att tömma den heela tiden, den suger inte upp all annan vätska, den är gjord i medicinskt silikon som är ett material kroppen accepterar och inte tar någon form av skada av och man lär sig relativt fort hur man skall vinkla den och ha den för att den inte skall läcka något.

Jag är 34 år, trust me jag har provat olika mensskydd genom åren och ääääntligen har jag hittat ett som passar mig perfekt. Kommer aldrig sluta ha menskopp <3 Justja, bra för miljön är det också och man slipper lägga den där tråkiga kostnaden varje månad. Menskopp borde subventionerat till alla kvinnor… Men till den dagen så är Evelina med sina 249:- ett väldigt prisvärt alternativ! HÄR kan du köpa den, och den finns i två olika storlekar, S/M och M/L.

Tack Oliver & Eva!

23 thoughts on “Menskoppen Evelina!

 1. Får inte det att funka med menskopp tyvärr….den vecklar inte ut sig vad jag än gör. Kanske är annorlunda med annat märke men lite väl saftigt pris om man måste köpa flera olika för att prova :(

  • Men menar du att den inte samlar upp blodet då? För jag tror inte man liksom KÄNNER att den vecklar ut sig… Provat att vinkla den på olika sätt? Alla menskoppar funkar väl i princip på samma sätt sp annat märke gör nog inte så stor skillnad…

 2. Sjukt att jag pga ditt inlägg nyss köpt min första ever. Känns läskigt typ! Fattar inte hur man får till den så den sitter rätt eg?! :D
  Fin är den iaf. (Ehehe)

  • Wihooo vad glad jag blir att jag kan bidra till en sådan sak:D Du kommer lära dig, lär känna den helt enkelt :P Och fin är nog så viktigt^^

 3. OMG, en menskopp med mitt namn, det känns som att universum säger till mig att det är dags NU. Satt och funderade på menskopp senast nu i veckan, om att jag borde skaffa en,testa och se om det lever upp till minaförväntningar. Detta måste vara The Sign.
  Tackar för tipset!

 4. Har inte skaffat nån (än). Nyfiken dock. Verkar hur praktisk som helst! Men: Jag fattar inte hur man får ut den. Livrädd för att inte lyckas få ut den…. Och hur vet man när det är dags att tömma? Och att skaffa ny kopp? Många funderingar :)

  • Allt kommer alltid ut ur underlivet, inget kan åka iväg upp. Man nyper liksom tag i dess nedre del och drar utåt:) Vill man kan man ha kvar piggen längst ner och dra i den tills man känner sig säkrare, och då kan klippa bort den.

 5. Är också nöjd med min kopp, fast det är risk för infektioner även då den ligger i sin påse mellan gångerna enligt läkare. Så numera kokar jag den både efter användning, låter den ligga i påsen och sedan kokas den igen när mensen åter är på besök. Tips!!

  • Mmm men risker finns å andra sidan med allt:P Nog större risk med sexleksaker i sådana fall men det är ju sällan något händer där också:) Fast absolut kan man ju koka den både innan och efter användandet:)

  • åh nu har jag funderat på det här, hur kan det bli risk för det när den ligger i sin påse? bakterier i luften?? tyckte läkaren det var ok att koka före och efter? tillverkarna skryter ju om hur hygieniskt det är med menskopp… /nojig

   • Hmm nej det borde väl inte vara någon risk när den ligger i sin påse? Man kan nog koka den hur mkt man vill men för att vara helt ärlig är jag ingen kokerska, har förlitat mig på min sexleksaksrengöringsspray istället:P

 6. Jag har tänkt testa menskopp, verkar så himla bra! Binda känns ofräsch och kladdigt, det blir instängt och varmt och klumpigt. Tamponger får man köpa minst två storlekar av, antingen ska det läcka eller så känns det torrt och skavigt.
  Men, känner mig lite vilse i detta med menskopp, vilket märke är bäst, vilken storlek ska man ta? Vill ju gärna hitta rätt från början då de kostar en slant.
  Mvh, superförvirrad i menskoppträsket

  • Prova den här! De flesta menskoppar ser likadana ut, finns i två storlekar oftast, beroende på om man har lite eller mycket mens. Lycka till i menskoppslandet!

 7. Har tidigare kännt – naaaaaa, vet inte om det är min grej. Nu ba – jag kör! Verkar grymt!
  Haha, härligt inte va fast i principer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>