Det här med sexualitet…

Går vidare bland mina bloggcoacher och sänder ett tack till Jenny som gillar att läsa om kön och sexualitetssaker så tar  mig an lite bisexualitet samt min egen sexualitet:)

Jag får ibland frågan varför jag inte bara kallar mig för bisexuell, eftersom jag ändå gillat killar och tjejer om vartannat livet igenom. varför envisas jag med att vara flata eller straight?

Jag tror faktiskt att de flesta människor ÄR bisexuella, att de befinner sig på olika nivå på skalan, men i grund och botten tror jag att det handlar mer om person än kön för de allra flesta. De kanske inte har insett det ännu eftersom de inte träffat den rätta tjejen eller killen eller annat, men skulle den bara dyka upp kanske det här med sexualitet kommer lite i skymundan.

Bisexualitet är verkligen den sexualitet som får utstå mest spott och spe. Som bisexuell tjej har man flatorna som tycker att man är fejkflata och killarna som tycker att det är hett samt alla de som tror att man bara säger att man är bisexuell för att verka lite exotisk och speciell – att man egentligen är straight. För att hårdra det.

Så himla konstigt! Om min teori stämmer är det alltså den sexualiteten som flest har samtidigt som det är den som flest ifrågasätter.

Men är JAG då bisexuell? Nej det tycker jag inte. Eller kanske att jag har varit det när jag gillat killar, då har väl dörren till tjejer inte varit helt stängd utan fortfarande himla intressant. Men å andra sidan, när jag varit tillsammans med en kille så har jag ju sett mig som straight. För då har jag vare sig sett andra killar eller tjejer och ser jag bara en person och den då varit av motsatt kön så har jag ju varit straight. Men när jag varit med tjejer har jag alltid sett mig som lesbisk. Jag har alltså pendlat. Men nu sist har jag i och för sig sett mig som flata med pojkvän rätt länge. Alltså inte så att jag spanat in tjejer men vetat att skulle jag vara singel nu så är det girlytime deluxe. Fast jag ville vara med honom. Tro mig, det kan inte sägas nog hur bäst han är.

Kanske kom det bara över mig, flatigheten slog till lite smått igen och växte sig sedan starkare. Och till slut visste jag att nope, det här går inte längre; jag ÄR lesbisk. Kan inte bara vara flata med pojkvän. Behövde väl pendla livet igenom av någon anledning, experimentera runt haha. Men nu vet jag 100% säkert att det blir ingen annan sexualitet för mig. Eller 100% kan man väl aldrig veta i och för sig. Men det känns verkligen så, har identifierat mig som gay så stor del av livet så nu känns det skönt att vara vuxen och bara känna att japp, så är det! Känns HEMMA liksom:) Tjejer är min grej! Gillar dem bättre, förstår dem bättre, gillar smaken av dem mer, ÄR bättre med dem, HAR det bättre med dem – överlag.

Vart befinner ni er på skalan?

Girls Girls Girls sign glows in racy pink neon against dark night background

4 thoughts on “Det här med sexualitet…

 1. YAY sexualitetsinlagg! :D Vissa tror ju ocksa att bisexualitet betyder att man gillar man 50% och kvinnor 50%, fast det varierar ju beroende pa person. For mig gar det i faser. Ibland sa marker jag av tjejer konstant, och da varar det i nagra manader och sen sa marker jag killar helt plotsligt. Nu ar jag ju gift, men det betyder ju inte att man slutar kolla pa folk, som vissa verkar tro :D Har fatt forklara det har for en hel del straighta vanner: bara for att jag ar gift med en man betyder det inte att jag blivit straight; den som ar straight blir val inte asexuell bara for att den ar med nagon?

 2. Det här med läggning är sällan en så enkel fråga som man kan tro, eller som gemene man tror. Man kan ju också utveckla det genom att göra skillnad på om man är bisexuell eller biemotionell. Att man kan gilla att ha sex med någon av sitt egna kön, men att man aldrig skulle bli kär i en sån person. Kan det vara så? Jag vet inte.

  Själv ser jag mig som straight. Visst kan jag tycka att en kille ser bra ut, men har aldrig fått några känslor för någon kille, och att hamna på sniskan med någon…. skulle bara vara konstigt, känns det som.
  Men skulle plötsligt “rätt” kille dyka upp så är det väl bara att säga hejsan hoppsan och dyka in? Så jag kanske är bisexuell jag med, bara att jag inte vet om det än. Fast…. jag hoppas inte det. Får man säga så? =oD

 3. Jag ser mig som straight, har hånglat med tjejer men har aldrig tänt på det, och har aldrig haft romantiska känslor för en tjej. Så pga av det så känner jag mig straight, men man vet ju aldrig vad som händer i livet.

 4. Jag har på sistone mer och mer börjat känna att det här med kön är ingen stor grej för mig. Jag har alltid dragits mer till killar än tjejer (är själv kvinna) romantiskt och sexuellt, men när jag tittar tillbaka så har tjejer alltid funnits där; jag har bara inte reagerat på att det skulle betyda något för min sexualitet. Jag har blivit och kan bli väldigt betuttad i en eller flera kvinna/-or (pun intended ;) ) men jag har än så länge inte blivit förälskad och kär i annat än män. Lever med en man idag och kan känna att jag saknar en kvinna i mitt liv; polyamori är väldigt intressant just nu. Än så länge är min kille bara med på gemensam älskarinna, vilket inte alls är vad jag vill ha. Jag vet inte riktigt vad jag vill ha en kvinna till -flickvän? älskarinna? myskompis? – men jag vet att min kille är den som är central; jag vill inte lämna honom. Så, inga kvinnor för mig tills han förstår det :) Eller ja, en myskompis har jag ju redan och min kille vet hur vi myser och tar på varann (ej sexuellt) och det är ok för honom.

  Angående att benämna sin sexualitet så har jag aldrig känt mig bekväm med ordet bisexuell. Tack vare det har jag heller inte haft ett behov av att komma ut.
  Första gången jag läste att man kan vara pansexuell kändes inte heller det bekvämt. Nu har jag läst det igen och igen och jo, det känns mer som jag. DÅ kommer folk runtomkring och säger att det som skrivs om pan faktiskt egentligen är bi, och pan säger att ja, fast inte riktigt, och jag blir bara förvirrad ;) Jag kan bara helt enkelt konstatera att kön och könsidentitet är inte lika viktigt som person längre (har kanske aldrig varit) och så kallar jag mig själv för queer; där verkar iaf de flesta få plats :)

  Sen tror jag också att sexualiteten kan vara flytande och man FÅR faktiskt ändra sig i livet; precis som en (förmodad) straight kan komma ut som något “annat”, kan en “annat” komma ut som något annat, precis när den vill.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>