Extremistiska feminister

  
Alltså jag läste det senast igår i en debattartikel, att de feminister som hörs är de extrema och de förstör för feminismen och gör att folk inte vill kalla sig för feminist. Jag letade frenetiskt i texten för att hitta en förklaring på vilka dessa extremister är, vad de gör och säger och vad som gör dem till just EXTREMA. Hittade det inte. Men jag har hört det förr och jag har letat i samhället förr, för att förstå vilka dessa är. Jag hittar dem dock inte. Är det de som vill att ordet HEN skall accepteras? Är det de som vill att kvinnor skall kvoteras in i styrelser?

Eller är det de som folk anser KRÄVER att man skall använda ordet EN istället för MAN när man t ex som kvinna pratar om sig själv? För jag har nämligen inte hört någon som kräver det även om jag titt som tätt stöter på de som tar ansvar för sitt eget språkbruk och säger en istället för man (all cred till dem). Är det de som säger att de HATAR MÄN? De som man hysteriskt måste skydda sig med orden “men inte alla män”, emot, så fort de säger något om män vare sig det är hat eller att man stör sig på ett manligt beteende. Det finns de som hatar män, men oftast av en anledning, och nej då menar man kanske inte ALLA män när man säger så, men stöter man på en hel del som beter sig illa är det räääätt lätt att dra alla över en kam. Förmodligen så menar de inte just din man eller just din son när dessa ord yttras. Förmodligen menar inte jag det när JAG säger det. Eller så gör jag det, det är ju lite svårt att veta om just din son eller man var en av de i bunten som sa något olämpligt till mig idag, eller skrev något, eller råkade komma när mig lite väl mycket. Eller är en av de män som står för 98% av det sexuella våldet.

Jag har också stått där och varit emot kvotering, ansett att det bara offeriserar och motbevisar det som man vill uppnå med det. Men så blev jag vuxen. Och insåg att det fortsatte vara som det alltid varit i alla styrelser; män män och åter män och män som sa att fick de välja mellan att ta in en kvinna eller en man så väljer de en man.

Kanske är jag helt enkelt en av de extrema och det är därför jag inte ser eller hör dem, för att jag håller med dem. För däremot ser jag ju antifeministiska åsikter och handlingar dagligen och vad jag har hört hittills är det ingen som för den sakens skull vill sluta kalla sig för man och gå över till human eller liknande såsom feminismen ibland ombeds att gå över till att heta humanism.

11 thoughts on “Extremistiska feminister

 1. Far en san kansla att de har “extrema” feministerna som menas ar dem som vagrar att klappa man pa axeln konstant. “Jo jag vet att inte alla man” och sant dar, eller feminister som inte behover man, som vagrar forsoka gora feminism till nagot “sexigt” sa killar ska kanna sig lite tryggare och att det inte ar sa stotande for dem.

 2. Jag tror också det är de som avses, och som tar plats i debatterna, som t.ex. Lady Dahmer nu senast med badhusdiskussionen, och anses extrema just för att de ber inte om ursäkt och gör långa förklaringar när de ger sin synvinkel på saker. Endel män verkar ta manshatet mot dem så personligt när det eg är de patriarkaliska strukturerna som åker på spö. De ju kunna sätta sig in vad strukturer innebär istället, även om de kanske inte personligen är lidande av dem. Sen är det ju rätt lätt som tjej att inte stödja feminismen för att det ger enkla pluspoäng från killarna, även om en ev. blir att hata sig själv i egenskap av tjej/kvinna i längden. Det går ju liksom inte att smita..

  • Precis vad jag tanker. Det ar inte bara killar som tycker att man ar extrem nar man inte backar ur nar man sager sina asikter, utan det ar ocksa tyvarr tjejer som inte riktigt tanker pa det har med sjalvhat genom att hata andra av samma kon.

   • Jo, då blir det ju att man är med i “män är bäst”-fan-klubben istället. Jag har en vän som jag har svårt att komma överens med i längden utan att riktigt vetat varför, men har nyligen insett att det är för att hon är så inpyrd med internaliserat kvinnohat. Det värsta är att hon mår så dåligt av det, men det är svårt att hjälpa henne, hon feltolkar mig som avundsjuk :( Hon tror att hon måste idka “vårda en man-VM” (Liv Strömquist-citat) för sin knepiga pojkvän, när hon eg borde ta hand om sig själv först och främst. Lite OT kanske, men hon är ett så klockrent exempel för mig. Bdw när folk ifrågasätter att en är feminist, för att de tänker att det betyder manshatare, så borde man ifrågasätta dem tillbaka, att är du en kvinnohatare dudå :P

 3. En lärare på min skola vill inte att det ska heta feminism för han tycker att männen inte får ta plats då. Han tycker det ska heta jämnställdtism istället. Jag blev ganska så arg när han sa det för jag menar varför ändra på ett ord? Vi ändrar inga andra ord i samhället så varför just detta? Jag tycker istället vi ska få in så mycket positivitet i det ordet som det bara är möjligt. :)

  • SÅ tröttsamt med LÄRARE som säger sådant! Borde vara förbjudet. Ja precis, det är folks åsikter om ordet som behövs ändras, inte själva ORDET.

 4. Jag är rädd för spindlar, hajar, ormar, höga höjder…men inte fan går jag omkring och säger INTE ALLA SPINDLAR!! INTE ALLA HAJAR!! Osv osv…
  Hur ska jag kunna veta vilken man som vill våldföra sig på mig eller misshandla mig…Statistiskt sett är det ju chockerande många :(
  Jag är rädd för män. Punkt.

 5. Den stora orättvisan är att män lever kortare än kvinnor i genomsnitt.
  Dubbelt så många män tar livet av sig än kvinnor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>