-Vilka fördomar mot pin up-kulturen har du stött på?

… Jag har fått frågan i flera intervjuer, i pin up-tävlingar är det ALLTID någon som får den frågan. Den är som ett mantra som upprepas såå ofta i pin up-världen!

Och saken är den.. Att jag har aldrig stött på någon allmän fördom mot pin up-kulturen.. JAG har en hel del själv men det är ju mer baserat på fakta än misstankar och inte något som jag märkt att någon annan direkt reagerat på. Vad skulle folk rimligtvis kunna störa sig på med pin up-kulturen. Det känns som samma sak när en del med mycket tatueringar är typ -ja, jag är tatuerad men jag är så fin och känslig ändå. Ja? Det är väl knappast på att man tänker att uh, den här personen måste vara badass så mycket tatueringar som hen har. Kanske för 15 år sedan eller något men NU?! Snarare att man placerar sig SJÄLV i ett fack och försöker göra sig märkvärdig genom att bygga upp förväntade fördomar mot sig själv. Och detsamma med pin up-kulturen då. VAD skulle vara fördomen liksom? Alltså jag menar seriöst när jag frågar, så upplys mig gärna. 


Pin up är så himla oskyldigt och snällt och att ställa frågan om fördomar känns typ lika logiskt som -vad har du märkt för fördomar mot ekologiska tomater?

Jag har dock en misstanke. Baserad på samtal jag hört och deltagit i samt följdfrågan som ofta kommer om man då inte har märkt några fördomar. Att de som ställer frågan VILL att man skall svara negativa saker om feminismen. Att det är DET som är svaret 2 på frågan 1+1. Vad har du stött på är fördomar mot pin up -kulturen? -Att det är ofeministiskt. Så många som liksom intalar sig att feminism och pin up, nej nej det går inte ihop. De skapar den fördomen själva! DE har fördomar om feminismen och i deras fördomar får deras förmodade fördomar feminister skulle kunna ha mot pin up plats. Och visst kan man här säga att JAG har en fördom att flera i pin up-kulturen har en agenda mot feminismen. Att de vill få den att verka som något tråkigt och dumt som har något emot deras fina lilla hobby, och dessutom sprida denna info då så det blir till en sanning.

En fördom folk BORDE ha mot pin up kulturen är ju att man måste vara lesbisk OCH feminist för att vinna tävlingar för det var och är ju både 2014′s Miss Pinup Scandinavia samt Miss Pinup International och Miss Retro Pinup Sweden och Miss Pinup International 2015:)

5 thoughts on “-Vilka fördomar mot pin up-kulturen har du stött på?

 1. Inga direkta fördomar men jag fick en fråga en gång av en kille på nätet.
  - Så, vad gillar du för kinky sex då?

  Jag svarade honom med “Vad får dig ens att tro att jag gillar kinky sex?” och han svarade att “Du är ju rockabillytjej/pinupa OCH har rött hår!”
  Efter det minns jag att jag svarade “Jaha, så det kommer automatiskt med intresset och hårfärgen? Det hade jag inte en aning om.”

  Jag minns inte mer av konversationen sen men jag tyckte att det var ett lustigt antagande!

  • Oh gud människor alltså.. Det där KAN ju inte vara en allmän fördom utan mer ett antagande från en äcklig kille..

 2. Jag tror att många av de som har fördomar ser det som att ni uppträder för männens skull, att det är något ni gör för uppmärksamhet och uppskattning, och att det är ovärdigt att visa upp er kropp på ett sätt som de (med fördomar) själva inte klarar av att skilja från porr. Och mest troligt har de aldrig sett en show själva. Det är ju oftast när folk vet som minst de snackar som mest.

  Och angående Miss Baby Peaches inlägg, alltså wtf??? Killar på nätet är ju en art för sig själva… =oD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>