Burlybreak!


Pausarn är i farten igen! Denna gång har jag bestämt mig för att ta en burlesquepaus, eller ja, jag har ju till och med haft denna paus ett tag nu men nu tar jag den även officiellt.

Men varför då? Kan man ju fråga sig. Varför pausa något som varit en så stor del av mitt liv och min person under så lång tid? Jo, för att inte vilja sluta med det helt. Bättre då att pausa och sedan komma tillbaka när jag känner mig pepp igen. Förmodligen kommer jag dock bara återkomma till renodlade burlesquesammanhang. 

Jag har alltid tänkt att jag vill sprida burlesquen, att de som inte har en aning om vad det är också skall få del av denna fantastiska värld.. Men helt plötsligt slog det mig att jag nog inte vill det alls. För många ser ju inte min fantastiska humor i mina nummer, de ser en tjej som klär av sig. Punkt. Och jag vill inte vara ett objekt. Jag hör inte vad publiken säger till varandra när jag står på scen, men andra har stått där och hört vad folk har sagt att de vill göra med mig. Och det känns liksom inte.. Pepp.

Och det kan ju verka väldigt märkligt att anpassa sig så efter vad andra tycker, det är ju inte min grej att göra direkt. Men jag fick helt enkelt nog och känner att för dessa människor vill jag inte berätta mina historier på scen, jag vill inte att de skall se min kropp och prata om den på ett extremt sexistiskt sätt. Jag unnar dem liksom inte det. 

Skulle det inte lika gärna kunna vara en han eller en hen på scen (som det ofta ÄR när det är mer renodladade burlesquesammanhang), som en tjej. Så får det vara. Och på många av de ställena jag uppträtt på under åren skulle en han eller en hen inte vara ett alternativ.

Nu är det inte bara dessa skäl som gjort att jag vill pausa men de blev liksom lite som grädde på moset när det slog mig. Jag vill inte uppträda för en sexistisk publik och heller inte för en högerextremistisk, vilket jag också vet att det ofta är på en del av ställena jag uppträtt på. Inte så att jag uppträtt på sverigedemokraternas möten men rent krasst så finns det en hel del av dem på bilträffar och vissa former av mässor.

Jag slår in på den elitistiska banan, jag vill tala till de redan frälsta. Jag vill uppträda för de som kollar för rätt anledningar (klart man får kolla på min kropp med – jag KLÄR ju faktiskt av mig, men jag vill inte ha den och det som främsta fokus).

Så ett litet break it is, får se hur länge jag kan hålla mig borta:)

5 thoughts on “Burlybreak!

  1. Tyvärr kommer det alltid finnas idioter överallt:/. Finns ju liksom folk till allt, som jag brukar säga. Men de är ju bara skuggfigurer i bakgrunden. Du spelar ju huvudpersonen i ditt liv:-). Du är bäst och idioterna är bara lite grus i skon man får kasta ut!

    • Ja det kommer ju det.. Men kan man undvika dem i högsta mån så är det ju lika bra att göra det:) Och tack!

  2. Förstår vad du menar, inte riktigt den publiken man vill ha ju.
    På burleskklubbar brukar det mest vara tjejer som visslar och tjoar, på ett positivt sätt – oavsett vem som uppträder. Gillar att man kan känna sig så trygg i de sammanhangen, men bilträffar osv kan jag tänka mig är väldigt annorlunda.

  3. Så tråkigt att du får höra sånt, och att det får dig att känna så. Klart, det drabbar ju inte oss som fattar vad du håller på med och tycker om dig för den du är. Men när du liksom kände att du hade ett mission, att sprida kunskapen om denna underbara värld, så är det ju trist att behöva känna att du kastat pärlor till svin, nästan helt bokstavligt talat.

    Fan, jag måste ju besöka er klubb nån gång, när ni hittat någonstans att ha den! Oavsett om det är du som uppträder eller inte så känns det ju lite lamt att jag inte lyckats pallra mig iväg på någon än, det verkar ju vara hur kul som helst. =o)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>