Digitala idioter 

Alllltså… Hur gör ni när ni ser upprörande kommentarer på Facebook?? När jag väl går in och läser kommentarer på Facebook på saker som jag kan SE att det kommer finnas kommentarer som upprör mig på (feministsaker, slår aldrig fel – finns ALLTID störande kommentarer där) ställs jag alltid inför dilemman. Behöver förresten inte vara Facebook, kan vara vad som helst. Låt mig ta ett par exempel:

  • Ett par bekanta hade delat en artikel om en tjej som hade blivit brutalt misshandlad av sin (ex)pojkvän för att hon sa nej till sex med honom. Kommentarexempel: “Skall man skriva om mäns våld mot kvinnor skall man också skriva om kvinnors våld mot män.” “Sedan kan man också fråga sig varför man är i ett förhållande om man inte vill ha sex med personen.”
  • Jag letade efter bra filmer att visa i skolan och ville då ha någon som tilltalade mig genusmässigt, ingen “feministisk” film utan bara en som inte hade en/flera kille/ar som hunvudperson/er eller handlade om en tjej som var kär i en kille (alltså SERIÖST ni anar inte hur svårt det är att hitta!!! Gäller även böcker för barn). Och kom in på ett forum där folk skrev om problemet och även delade med sig av filmtips. SJÄLVKLART hade en då skrivit “Men nu får ni väl ändå ge er?! Skall ni börja jaga spöken också eller?” Ja, konstigt slut på kommentaren där men ändå. Denna person har uppenbarligen aldrig lagt en tanke på att ifrågasätta det hela och därmed se hur sjukt jävla svårt det skall vara att hitta en barnfilm/bok som ÄR bra genusmässigt.

Behöver jag ens säga att det är MÄN som skrivit alla dessa kommentarer?! Vad ÄR mäns behov av att inte bara kunna se att oj damn, det där är ett problem; det borde jag se om jag kan hjälpa till att göra något åt, eller I ALLA FALL ta avstånd ifrån. Utan nej nej, här skall ifrågasättas och dumförklara. Och jag blir så arg, arg, arg! Och är en sekund från att börja svara när jag kommer på (eller blir påmind om) att nej, det leder ju liksom ingen vart. Förutom till att jag blir argare och argare och det hela kan fortsätta i typ all evighet, med en rasande mig som resultat. Snart kommer jag nog börja svara på allt ändå. För jag blir så trött, så arg, så rosenrasande. Och lika noga som jag är med att det offentliga rummet inte dryper av mäns kommentarer hängandes i luften, borde jag kanske vara med det digitala.. Oh dont know. Vad gör ni? Svarar ni eller låter bli?

4 thoughts on “Digitala idioter 

  1. Jag pallar helt ärligt inte att svara, det gör mig så matt. Men all heder till de som orkar :(
    Läser inte ens kommentarer längre pga av detta.

  2. Det känns ju ynkligt att komma här och säga, men jag säger inte heller något till såna människor. Pallar inte! Och kanske styrs jag lite av något högmod då jag inte vill sänka mig ner till den diskussion som jag antar att det kommer leda till. Om man nu kan kalla det diskussion när någon blint bara hävdar hur viktigt det är att vara MAN och att omvärlden ska följa hans högst personliga världsbild…
    Är aldrig inne på facebook, tycker det bara är massa SD-propaganda och gnäll och tjafs där. Fast jag vet inte, jag kanske bara känner för många personer som inte vet hur ett samhälle fungerar….

    • Nej precis det är ju det där med att det inte blir någon diskussion värd att kallas diskussion utan mest leder till att man blir argare och argare..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>