Våldtäkter

Jag kommer skriva ett betydligt utförligare inlägg om detta snart men tänkte bara reka lite. Vad har ni för tankar om HUR man kan sätta stopp för våldtäkter? Någon som har någon tips eller någon idé?

4 thoughts on “Våldtäkter

 1. Glaaaah, vilken svår fråga. Som borde vara enkel. Man skulle ju vilja säga “det är bara att pränta in i alla idag levande män att det inte är okej, så de uppfostrar sina söner efter den vetskapen”. Men så länge folk är respektlösa idioter så funkar det ju inte. Och man kan ju inte tvångskastrera, lobotomera eller avrätta folk heller, för när man vet vilka det behöver göras på så är ju skadan redan skedd.

  Jag vet fan inte vad jag ska göra. Jag har insett att inget kommer hända om alla bara sitter och tänker att någon annan ska lösa det. Men hur fan bär man sig åt för att förändra en hel planet? Jag vet inte. =o(

 2. Internationell samtyckeslag tycker jag. Lämnar inte lika stort utrymme för missförstånd och tolkningar som det är nu. Att man måste komma överens muntligt var gränsen går, ev ändra under tiden men att det hela tiden är ett samspel. Passivitet ska inte kunna tolkas som frivillighet. Det är så mycket skit med outtalade, underförstådda regler så tydlighet är grejen. Och hårdare straff för sexuella övergrepp öht så idioter kanske tänker sig för lite, att det blir allvarliga konsekvenser av att ge sig på en annan människa mot dens vilja. Och sen mera EQ-timmar i grundskolan i förbyggande syfte, om grundläggande respekt mot varandra, och att tjejer/kvinnor också är människor, som ska respekteras, lika mycket som killar. Inte några avhumaniserade objekt som man gör lite som man vill med, vilket några nötter tydligen kan få för sig i dagens läge.

 3. det är så skrämmande hur det har utvecklat sig med sexuellt våld mot kvinnor. Gruppvåldtäkter som förut var något extremt och sällsynt och som vi var förskonade från i Sverige är numera vardagsmat, och det sker överallt i hela landet även i sk trygga små städer. man hör hela tiden tjejer som har blivit utsatta för någon typ av sexuellt ofredande, våldtäktsförsök och fullbordas våldtäkt med flera inblandade. Många av dom här fallen förblir nedtystade och en del anmäler inte. Har en ytlig bekant som nyss blev våldtagen av 3 män (utländska) hoppade på henne bakifrån när hon var på väg hem från hennes kvällsjobb. Hon blev så skadad att hon inte kunde sitta :( . Så vidrigt!! Men det känns totalt hopplöst att få ett slut på det alltmer ökade våldet mot framförallt kvinnor när allt mörkas och man ser mellan fingrarna om det är män av utländsk härkomst. Regeringen är också totalt nonchalant inför detta och förvränger statistik mm. Fokuset ska såklart ligga på att det är MÄN men att hävda att kultur inte spelar någon som helst roll är fel och Verklighetsfrånvänt. Man måste kunna hålla sig till sanningen utan att skena i väg till höger eller vänster för att på bästa sätt hantera problemen och komma fram til lösningar som inberäknar alla. Annars växer bara problemet sig ännu större. Vilket det tyvärr Redan gjort.
  Feminism ska handla kvinnors rättigheter men helt plötsligt ska man anpassa sig efter männen om dom kommer från ett visst land och tillåta att vi backar bakåt i våran jämnställda utveckling, är inte det skevt? msn struntar också i dom nyanlända kvinnorna och tar inte kraftansträngning mot dom sexuella övergreppen på asylboenden samt hedersvåld etc…

  • Sen på bollen, men håller helt med dig. Jag har svårt att prata om det här utan att bli rejält upprörd. Gotlandfallet gör mig oerhört illa berörd och feministernas uteblivna reaktion på det då det precis hänt. En gruppvåldtäkt på en rullstolsbunden kvinna. Det var knäpptyst tills det kommer folk och är arga för att gärningsmännen blev släppta. DÅ blir det demonstration mot rasism, stå och sjunga och peace, love and understanding. Det är som att offren för sexuellt våld försvinner i “antirasismen” och höger vs. vänsterdebatter.
   Dessutom då det kommer till patriarkala strukturer och “rapeculture” som helhet är det som att det medvetet (eller omedvetet?) struntas i “Taharrush” (tror det är ordet för det) när män i grupp faktiskt går ihop med intentionen att våldföra sig på kvinnor för nöjes skull? Det om något är väl “rapeculture”?
   Jag mår illa av att tänka på offren för sexuella övergrepp och vad de måste genomlida. Allt ifrån äldre kvinnor till unga pojkar. Så ja, kulturfaktorn är definitivt någonting som måste tas in i beräkningen.

   Visst har sexuellt våld förekommit innan också, men det senaste året har det fullkomligt exploderat och sedan har det diskuterats mer ingående än förr.

   Sedan angående samtyckeslag förstår jag inte riktigt hur det ska fungera rent praktiskt i verkliga livet. Det är självklart att det ska vara samtycke, men hur får man det att fungera ur t.ex ett rättegångsperspektiv om det skulle komma till det? Det blir fortfarande ord mot ord i slutändan? Kanske är det jag som är trög men jag förstår inte hur det ska fungera rent praktiskt.
   Personligen är jag också för hårdare straff för sexualbrottslingar.

   Det är mina 2 cents.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>