Donald Trump

Alltså oj. Trump.

När jag vaknade imorse gick jag in på en nyhetssida för att se hur valet hade gått. Och my god was I shocked?! Jag är fortfarande chockad men imorse blev jag DÄCKAD av dessa nyheter. Ville liksom inte gå upp ur sängen, kände depressionen krypa sig på och tårar likaså. Samt ilskan. Så jälva arg! Hur kunde det hända? Lite liknande känsla som när Sverigedemokraterna blev såpass stora här i Sverige. Chocken. Fattar inte hur folk kan vara så sjukt dumma i huvudet och se allt så kortsiktigt och vilja hitta en fiende som det går att skylla allt på. Och då skall den fienden bort och hey, vi passar på att vilja ha bort ALLT som inte är exakt som oss! Det vill säga allt som inte är en vit, heterosexuell CIS-person. Känns inte allt väldigt nazi-Tyskland? Hela världen börjar kännas väldigt nazi-Tyskland. Vill inte ens veta vad valresultaten i Frankrike, Italien och Spanien blir när det är deras tur att gå till val. Vill typ gå under jorden innan dess.

Att män röstade på Trump är illa nog, men att KVINNOR gjorde det? Återigen samma sak som att kvinnor röstade på Sverigedemokraterna här i Sverige. Men liksom… Trump är rääätt uttalad sexistisk. Bara det att han gärna vill införa någon form av STRAFF för kvinnor som utför abort? Han har liksom SAGT det. Nej det här är så konstigt, så svårt att förstå, att greppa. Men en sexistisk, homofobisk och rasistisk person är alltså numera president i världens största nation. Jippiieee…

2 thoughts on “Donald Trump

  1. Det är verkligen chockerande att detta kunde hända, jag fick en lätt depression över saken när jag hörde det.. Känns lite otryggt, även om Obama är vid makten tills årsskiftet. Jag fick också associationer till Sverigedemokraterna :/ Hoppas det blir Michelle Obama som president 2020, hur mycket nu hon sen får reda upp efter Trump..

  2. Tycker den här artikeln förklarade det bra för att vara en Cracked-artikel. http://www.cracked.com/blog/6-reasons-trumps-rise-that-no-one-talks-about/
    Det är ur en amerikansk synvinkel, såklart. Hur folk utanför de stora städerna och områdena tänker och känner. (Och blir porträtterade.)
    Sedan är det helt bisarrt att någon som är en cartoon-villian blev president, ja. Men inte helt konstigt heller. Jag blev faktiskt inte förvånad.

    PS. Kommer inte in på mailen jag brukar använda för kommentarer osv, så skrev bara in något.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>