Efterlysning! Röst.

Såhär upptjusad var jag i lördags strax innan jag skulle gå på kalas hos Alice! Fick lite feber innan jag skulle gå men tänkte inte mer på det, några timmar senare tappade jag rösten och bara kvidande konstiga läten/ord kom ur min mun! Igår var rösten där till och från men bara ytterst svag och gjorde ont när den användes och idag gjorde det så ont när jag försökte forma ord att jag var tvungen att vara hemma från jobbet. Så himla b! Vissa jobb kanske det funkar bra att inte ha någon röst i men när man jobbar i skolan är ju rösten det man använder mest så det går ju inte alls. I övrigt är jag frisk dessutom. Bara denna svidande, kvidande hals och brist på röst. Så himla märkligt! Någon som har en mirakelkur? Nu kör jag på:

  • Vara tyst. Funkar ju bra när jag är själv hemma nu (då är jag ändå en person som pratar extremt mycket med mig själv samt med min katt. Men skärper mig nu) men inte lika bra när Carro + barn är hemma. För jag hatar att vara tyst när jag måste vara tyst. Och har aldrig så mycket att säga som just då. Och då pratar jag med sådan där löjlig, väldigt ansträngd, väldigt låg röst. Inte bra. Undviker att viska iallafall, har hört att det är väldigt dåligt.
  • Dricker mycket vatten.
  • Dricker mycket varm dryck.
  • Äter honung samt stark mat. Har fått för mig att stark mat är bra mot det mesta. Lite som att man tänker att alkohol dödar bakterier tänker jag att stark mat borde göra det.

Mennn vi backar lite.. Till Alice kalas för att vara exakt! Gjorde ett litet kalaskollage:


Och kolla här så himla söt hon är där hon sitter där bland sin pole och alla sina presenter:


Igår julade vi loss här hemma och gick dels och köpte en blinkande färgglad ljusslinga och virade upp på balkongen och gjorde dels ett pepparkakshus!


Very cozy. Förutom att jag fick vara så tyst eller prata så löjligt då.

9 thoughts on “Efterlysning! Röst.

  1. Otäckt att tappa rösten! Har gjort det ibland jag med, ibland i samband med sjukdom och nån gång bara ändå sådär hipp som happ. Har tyvärr inget konkret tips på bot…. Men krya på dig. <3

    • Olika filter bara.. Hehe nää jag har en från maybelline! Den som är i mousseform, ljusaste nyansen.
      Oh tack själv för att du läser! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>