XXX-mas lizt!

Men se å himla juligt! Ett inlägg med julfrågor och julbilder på mig genom åren:)
Pepparkakor eller lussebullar? Lussekatter! Så sjukt gott! Älskar smaken och även konsistensen, samt ALLA former av lussekatt; särskilt de där med socker på som finns på 7 eleven. Yumm-iiiiii.

Skumtomtar eller knäck? Skumtomtar! Både stora och små. Till och med intresserad av att smaka den där energidrycker som kommit och har skumtomtesmak, och då dricker jag ändå inte energidrycker.

Ischoklad eller marsipan? Marsipaaan!
Köttbullar eller prinskorvar? Inte ätit griskött på typ 27 år så har inte ätit de där ursprungliga korvarna eller köttbullarna på rätt länge, men tänker man på vegetariska varianterna säger jag nog “kött”bullar, iaf de Carro gör:)

Julkorv eller julskinka? Samma som ovan då:) Men när jag åt fågel gillade jag kalkonskinka rätt mycket, så det då.


Lax eller sill? Lax! Hatar sill.
Revbensspjäll eller Janssons Frestelse? Bläk, äter ju inte revben och gillar inte Janssons så undviker helst båda!

Paradis eller Alladin? Paradis! Gillar Mörk choklad men föredrar ändå Paradis i detta chokladask-val:)

Sylta eller leverpastej? Oh fy och blä. Fortfarande traumatiserad av sylta sedan lillebror vid ett års ålder fick smaka på sylta på Coop (mm B&W på den tiden), och kräktes ner de mintgröna mjukisbyxorna som låg i vagnen och jag skulle få. De enda som var i min storlek i den färgen. Fick ett par blå istället, inte alls lika fina. Så sylta är det ju INTE, men äter ju inte lever. Så inget då:)


Glögg eller julmust? Glögg OCH julmust! Nu har jag ju sagt inget av de olika alternativen här ovan så då måste man ju kunna säga båda här.

Rödbetssallad eller dopp i grytan? HATAR hur det luktar när man kokar skinka så skulle aldrig doppa något i det, även om det var så att jag åt köttspad. Tycker dock att rödbetssallad är rätt menlöst också..

Ris a la malta eller risgrynsgröt? Risgrynsgröt då, men gillar det INTE.

Äpplemos eller senap? Senap!


Hemma eller borta? Borta, så jag kan gå när jag vill haha.. Brukar alltid vara borta, sedan jag blev vuxen. Gärna bortREST också. Men kommer säkert ändra mig på den fronten och bara vilja vara hemma:)
Ge eller få? Ge. Faktiskt. Så länge jag får också haha. Men har inga stora krav, önskar mig aldrig något särskilt:)
Chokladkalender eller paketkalender? Alltså paketkalender. Fattar INTE varför aldrig någon gör en sådan till mig. Har kvar själva bonaden som mamma gjorde när jag var liten, den är alltid redo att fyllas! Men ingen fyller den:’(


Mysteriet på Greveholm eller dieselråttor och sjömansmöss? Detta är julkalendrar förstår jag. Och jag förstår med det att denna lista är gjord för yngre generationer än jag är haha.. Har inte sett någon, men gillar råttor och möss så den då!
Plastgran eller äkta? Äkta! Blir tokig på barren men älskar doften så det överväger!

Arne Waise eller Ernst? Hatar alla män. Haha nä inte alla men bryr mig inte så mycket om dem två alltså.. Ernst då, bara för att så många stör sig på honom:)
När vill du att första snön ska falla? Jamen typ en vecka innan julafton kanske!

När tycker du att det är dags att pynta? När man vill pynta:)

Finns det något du vill göra mindre av denna julen? Jag har så himla ofta ångest på julafton. Det slipper jag gärna i år:) Samt frysa, och det bör jag ju också slippa:)
Vilket färgtema tycker du passar bäst på julen? Rosa och turkos, som på resten av året:) Eller turkos och guld. Turkos och svart kanske.

Kan du komma på något negativt med julen? Ja alltså jag tycker ju egentligen att det mesta med julen är negativt. Trots att jag älskar julen. Men för att ta ett litet axplock så saknar jag alltid mamma extra mycket runt jul, jag har också  sedan jag var liten haft någon form av ångest som alltid slår till just på julafton (alltså jag har ju rätt ofta ångest men det är en särskild slags på just julafton) (detta även om själva julen har varit bra kan tilläggas), jag har dessutom haft några så FRUKTANSVÄRDA julaftnar för vad som nu är ett flertal år sedan men som ändå sitter kvar som ärr i hjärtat. Och sedan tänker jag rätt mycket på de barn som bor med föräldrar eller andra som super, misshandlar, utnyttjar; hur deras jul blir en så extremt kontrast till deras kompisars och hur sorgligt det är att alla håller på att förbereda och se fram emot något som de för egen del fasar över men ändå måste sitta där med julpyssel i skolan och förbereda för. Och allt kött som äts och slängs, alla djur vars kroppar blivit till en tradition att äta på jul.

Men jag ger inte upp. Varje år ser jag fram emot jul ändå! Fast själva julafton firar jag gärna någonstans där det inte märks att det är julafton.
Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha mer jul? Tycker det räcker rätt bra med det som är:)
Vad brukar framkalla mest stämning på julen/december? Snö, tända ljus, grandoft!


Leker du i snön, åker pulka eller bygger snögubbar? Hehe nä inte direkt. Hatar att vara kall.

Vilken är din favorit julfilm? Elf! Och A nightmare before christmas såklart.
När öppnar du dina julklappar? Har ingen bestämd tid för det där..

Klär du dig fint på julen? Ja! 
Julönskningar? En lugn och skön och varm jul.
Vilken är din favoritjullukt? Kanel räknas ju konstigt nog som en jullukt, så kanel! Och gran.
Vad heter din/dina favoritjullåtar? Alltså hela Gammeldags jul-skivan med Onkel Kånkel! 

Konstigaste julklappen? Haha det kan nog klassas att vara när jag fick ett presentkort på en brazilian wax av pappas fru:’), blev väldigt glad för det dock!
Vad är viktigast på julen? Att må bra och ha det lugnt.
Hur är din jul? I år kommer den vara varm och skön i Thailand! Bara vara med folk jag gillar och dricka fruktdrinkar på stranden tänker jag mig:)

One thought on “XXX-mas lizt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>