Att raka hårlösa ben

IMG_8561

Alltså det här extremt märkliga att tjejer i reklamfilmer och på reklambilder för rakning och vaxning alltid rakar och vaxar hårlösa områden? Nu blaimar jag såklart inte tjejerna i reklamen, de får ju bara betalt för att göra vad de som betalar reklamen vill. Knappast någon medverkande som kommer med det briljanta förslaget –Men vänta! Skall jag inte raka här där jag redan rakat mig istället för här som det finns hår?! Men vad är grejen liksom? Skulle det vara så att det heeelt förnekas att kvinnor ens har hårväxt på kroppen och inte bara på huvudet så skulle det ju inte behövas marknadsföras produkter som är till för att ta bort hår. Eller så skulle det behövas marknadsföras ännu hårdare. Men jaja, den diskussionen är ju rätt menlös eftersom det är fastslaget att de allra flesta kvinnor, likt män, faktiskt har hårväxt på många områden av kroppen. Så varför då detta borttagande av hår som inte ens finns? Skulle det gross alla out att visa lite hår under armen, på benet eller i bikinilinjen? Skulle det göra att tjejer då inte vill köpa just den rakprodukten? Typ va? Är det här för någon som har hår? Ja, det vill då inte jag identifiera mig med, nej, det får bli ett annat märke på den där rakhyveln

Observera nu att jag inte säger något om att jag tycker att alla tjejer skall raka sig, det tycker jag man får göra precis hur man vill med. Vare sig man vill vara ullig och gullig eller renrakad så bör man ju vara det för sin egen skull dock, annars vänder jag mig emot det givetvis. Observera också att när jag håller på att skriva tjejer och killar och kvinnor och män hit och dit så menar jag de som identifierar sig som detta kön. Det jag menar med detta inlägg är just hur störande och knäppt det är att när det handlar om just kvinnorakning så sker detta på redan hårlös hud, så himla märkligt. Hur skall man ens veta om rakhyveln eller vaxet funkar?? Kan ju inte vara så att det funkar i förtid direkt.

Och när jag ändå är inne på ämnet rakning så måste jag ta upp det extremt störiga i folk som säger –Ja, jag är feminist! Och tillägger; men jag rakar benen alltså! Vad spelar det rimligtvis för roll? Vem kan rimligtvis bry sig om det? Och bryr nu någon sig om det och liksom andas ut och phiew, du var inte riktigt sån ändå! Så är den personen djupt störd. Jag ser noll anledning i att informera om jag rakar mig eller mig eller ej, även om det klassas som en fräschare feminist. Nä, fuck it, det får vara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *