Cheesus!

Blev ingen Stockholmstripp idag eftersom Postnord verkar ha vissa svårigheter… Jag är inte den som klarar att ställa in roliga saker för att det krånglar lite så får bli en dagstripp till Stockholm nästa vecka istället! Över till mat.

På senare tid har jag blivit alltmer intresserad av att äta veganskt, för djurens skull, för miljöns skull, och dessutom för hälsans skull. Som jag skrev för ett par inlägg sedan så är det liksom ingen utmaning att äta vegetariskt, att ta veganskt känns något mer som en utmaning eftersom det finns vissa till exempel ostar jag är extremt förtjust i. Alltså ost i allmänhet faktiskt… Babybel, mögelost, fetaost, chevré, gräddost, hushållsost, cheddar… Hade smakat på veganskt ost för några år sedan och var väl inte direkt… överförtjust. Eller alltså det var asäckligt. När vi sist var och handlade vågade vi ändå köpa en vegansk ost med tanken att saker och ting utvcklas ju faktiskt… Och hell yes det gör tydligen även den veganska osten! Vi köpte Jeezly original från Astrid och aporna:

Jeezly_original_bakgrund

Färdigskivad och allt. Och så god! Nu har jag ätit den både på rostat bröd med hallonsylt, rostat bröd med gurka, knäckebröd med gurka. Allt lika gott. Den är mild och gräddig i smaken och påminner väldigt mycket om gouda eller hushållsost liksom. Nu känner jag mig redo att gräva djupare i veganost-träsket och ser det inte riktigt som en liiika stor utmaning att äta veganskt längre:) Någon som har något bra veganost-tips? Hit me i sådana fall!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *