DIY Pride halsband!

Vissa saker är så enkla att göra själv att man lätt glömmer av det. Att pärla ett Pride halsband är typiskt en sådan sak! Såhär himla übertjusigt blir detta som jag har i tankarna just nu:

FullSizeRender (27)

Och hur gör man då detta avancerade halsband? Jo, såhär!

IMG_8724

  1. Ha lite pärlor och en pärlplatta som är någon form av fyrkantig.
  2. Ja du behöver ju också då pärlor med färgerna röd, orange, gul, grön, blå, lila eftersom det är färgerna som ingår i regnbågsflaggan. Gör en rad av varje färg, själv tyckte jag att åtta stycken av varje kändes rimligt.
  3. The tricky part, att stryka pärlplattan. Detta behöver man ett strykjärn samt ett smörpapper på. Sedan lägger man smörpappret på pärlorna, stryker en stund, lyfter av pärlorna från pärlplattan (som nu smidigt fastnat på smörpappret), och stryker även på andra sidan. Lägg sedan pärlplattan i press annars böjer den sig. Sidenote är att jag är fritidspedagog och vet inte hur många pärlplattor jag strukit det senaste året men lyckas typ aldrig få till det?! Pärlorna smälter ut eller lossnar och rullar iväg. Pärldraman varje dag, försöker förklara detta för barnen men de vill ändå att jag skall stryka deras plattor. Att sakta räkna till tio på varje sida är dock en relativt bra tumregel…

Ja, och sedan för du ett litet snöre genom ena röda hörnet och vips har du ett alldeles eget Pride halsband!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *