Min partner och jag

img_5220

Här är vi som Powerpuff Girls

Jag har funderat över en sak till och från ett tag nu, det är det här med skillnaden mellan att vara tillsammans med en kille eller en tjej, som tjej. Och det jag har kommit fram till är att det mycket bättre att vara tillsammans med en tjej! Hähä, nä det är inte det jag har funderat på faktiskt, det är det här med hur andra benämner ens partner.

Partner är ju ett fint och könsneutralt ord som man kan använda om man inte vill avslöja könet på den man är tillsammans med eller om man är tillsammans med en ickebinär person. Fine so far.

När jag tidigare varit tillsammans med en kille har jag refererat till honom som min pojkvän när jag pratat om honom med någon, även om det är någon jag träffat för första gången och han kommer på tal. När jag varit/är tillsammans med en tjej har jag likadant refererat till henne som min flickvän när hon kommit på tal, även då om det är någon jag träffat för första gången.

Jag har alltså inte använt ordet partner så mycket för min egen del. DET ha dock min omgivning! Framförallt sådana som jag nyligen träffat mennnn hör och häpna, inte i båda fallen. Ordet partner har endast använts när det handlar om att jag är ihop med en tjej!

Pojkvän= pojkvän

Flickvän= partner

SÅ har folk omvandlat det hela i huvudet. Precis som att de kanske är osäkra på om de hörde fel, hmmm hon kan ju inte ha sagt flickvän, eller? Bäst att säkra. Eller tänker man nej va, flickvän? Det tänker inte jag säga iallafall. Jag vet faktiskt inte vad folk tänker, har inte ställt någon mot väggen ännu hehe men tycker det är väldigt märkligt. Hur som helst, träffar du mig och det kommer upp att jag har en flickvän får även du gärna referera till henne som just min flickvän. Att säga partner blir lite som att nia liksom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *