Den kvinnliga orgasmen…

ebddc6d50edf910d210ab48f90d5b1cc

Idag är det internationella orgasmdagen! Detta kom ju mycket tajmat med att jag ett tag nu gått och ilsket bubblat runt ett ämne som jag många gånger tidigare rasat över. Innan mitt nuvarande jobb så jobbade jag några år i sexleksaksbutik, då var detta ämne rätt aktuellt och något som kunder tog upp väldigt ofta. Det handlar om den kvinnliga orgasmen. Den svårfångade, mystiska, kvinnliga orgasmen. Nej, jag skoja. 

Den kvinnliga orgasmen framhävs ofta som något mystiskt och svårfångat – det enda mystiska med den är hur jävla skönt det kan vara och hur den, till skillnad mot den manliga orgasmen, kan komma igen och igen och igen och igen och igen på kort tid. Så var GLAD över att du är tjej och se till att unna dig minst en orgasm om dagen, det släpper lös endorfiner och gör dig till en lyckligare person! We rule.

För det är nämligen som så, att hur mycket det än pratas om att kvinnor har svårt att få orgasm vid sex, så är det en sak som förbises – klitoris.

ladda ned (1)

Klitoris är det känsligaste området på kroppen, alltså om man räknar in vilken kropp som helst här, även den som har en snopp. Klitoris är mångfaldigt känsligare än ollonet och har 6-8000 nervändstrådar. Klitoris är det området som finns till ENDAST för njutning.

RuKP9fZdM37Dio65tua95H4T

Det behövs inga krämer (men finns sjukt många) som ökar känsligheten på klitoris, den är som sagt redan sjukt känslig. Har ni någonsin hört talas om en kräm som höjer känsligheten på ollonet? Kom ihåg att klitoris är känsligare, ollonet är dock det som stimuleras mest vid penetrativt sex.

Och det är DÄR det skaver, det är DÄR vi har grunden till min ilska i ämnet. Att det här med svårt att få orgasmför tjejer i en relation grundar sig på att både tjejen och killen i den heterosexuella relationen ser det penetrativa sexet som THE sex. Allt annat (såsom oralsex, intima smekningar) är kanske förspel på sin höjd, något som finns till för att få igång tjejen lite innan THE penis sticks in och den RIKTIGA orgasmen väntar. Fast inte då. (Drog alla heterorelationer över en kam nu, alla tänker antagligen inte så – men för många.)

Kanske är det Freud’s gamla tankar om att klitorisorgasm är den omogna orgasmen medan den vaginala orgasmen är den mogna orgasmen, som spökar kvar hos folk. Eller vad är problemet? Men å andra sidan, hur många i dagens befolkning refererar till Freud lite sådär i förbifarten?

Självklart bidrar media till denna snedvridna bild, kvinnor i filmer (obs menar inte bara porr nu) kommer snabbt vid penetrativt sex, i böcker gör de detsamma. Men i verkligheten? I verkligheten är det ca 80% av alla kvinnor som inte kan komma av penetrativt sex utan behöver klitorisstimulans för att få orgasm. Och med klitorisstimulans menar jag såklart inte lite snabbt och hårt gnugg, det är som allt annat en teknik som alltid kan förfinas..

Har du svårt för att få orgasm? Onanera mera! Lär känna din kropp och vad just du gillar. Och använder du sexleksaker så kom dessutom ihåg att det här med vibrationer på insidan av kroppen är något som många kvinnor inte får ut så mycket av. Den gamla klassiska dildon som vibrerar och ser ut som en penis… Det har kommit en heeeel del sexleksaker efter det. Prova dem istället. och använd glidmedel. Eller använd bara händerna (glidmedel förgyller här med!) Händer är underskattade när det kommer till både onani och sex med en partner. Eller varför inte bli lesbisk om du inte redan är det? Lesbiska kvinnor är långt mycket nöjdare med sina sexliv än heterokvinnor – join us!:)

Likelihood of Orgasm

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *