Infospäckat om sjöhästar!

djurpappor_sjohastar

Gravida sjöhästhanar

Alltså iiihk! Detta är så sött att jag måste sprida information. Sjöhästar är så förträffliga på så många vis. Hur gulligt är det inte att deras svans är till för dem att hålla fast sig med i sjögräs när det kommer strömmar under vattnet – så de inte strömmar bort? Hur sött är det inte att de kan röra ögonen helt oberoende av hur det andra rör sig? Hur fint är det inte att en av de typ 30 olika sorterna av sjöhäst, dvärgsjöhästen, är världens långsammaste fisk och tar sig fram en meter på typ 4 minuter? Det är så mycket fint med sjöhästar, men det allra finaste tycker jag är att hanarna är de som är gravida. Honan lägger helt enkelt sina ägg i en ficka på hanens mage, däri befruktar han äggen och bär dem sedan i drygt en månad. Sedan föder han dem genom att spruta små, små, färdigutvecklade sjöhästar, ut ur magen. Små sjöhästar sprutar kanske 5 eller något medan de större kan sputa ut typ 2000 vid samma tillfälle!!!! Detta rekommenderar jag att kolla upp på Youtube, på grund av tillfällig äckelmagighet tycker jag inte alls att det är sött utan mår sjukt illa av tanken och blev helt kallsvettig när jag nyss kollade upp klipp att lägga upp här. Blev nu också nervös för när jag skall hålla lektion om detta för eleverna nästa vecka och då måste kolla filmen på storskärm. Hoppas äckelmagigheten helt enkelt har släppt tills dess… Hm, kroppen alltså. Så märklig. Alltså seriöst, nu när jag skulle gå upp här i inlägget för att skriva en rubrik, var jag tvungen att hålla för bilden här ovan för att jag äcklades så av den. Vem är jag? I ena sekunden tycker jag att något är supersött och i andra sekunden får jag typ panikångest av samma sak, haha stört.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *