Recept: vegansk brownie med vispgrädde!

Jajamän då har jag bakat igen! Även denna gång veganskt givetvis. Även denna gång är det inte mitt egna recept utan jag har utgått från Välkommen till vegoriket av Mattias Kristiansson. DOCK skall jag till mitt försvar säga att jag har modifierat receptet rätt mycket faktiskt. Och ändå blev det så bra! Mm, cookingskills improved! Något som göra denna kaka nyttig och nästan till mat är att den innehåller en burk med svarta bönor, vilket man inte alls känner smaken av kan jag tillägga. De bara ligger där och är nyttiga och välgörande. Samt resulterade i att en av testätarna här började kvälja och inte fick ner så mycket mer när han fick reda på innehållet. Kakan var dock en succé hos alla barnen på 2 år, 2 x 7 år, 13 år samt jag på 36 år då. Som pricken över i:et är Alpro’s soyabaserade vispgrädde så sjukt bra, den är, med sin söta fluffighet, mycket godare än vanlig vispgrädde till och med!

Jojo men hur gör man denna kaka nu då?

Jo! Till 8 bitar behöver du:

1, 75 dl vetemjöl

1, 75 dl strösocker

1,5 dl kakao

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljsocker

en halv nypa salt

1 burk svarta bönor

1,75 dl vatten

0,5 dl olja

Samt en förpackning Alpro Soya Airy & Creamy och strössel för dekoration.

Och så gör man såhär:

  1. Sätt på ugnen på 175 grader
  2. Tryck ner ett bakplåtspapper i en form
  3. Blanda ihop vetemjöl, socker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke (jag glömde blanda ner saltet och strödde det därför på själva kakan innan jag ställde in den i ugnen, funkade också).
  4. Häll av spadet från bönorna och skölj dem
  5. Mixa bönorna (med tex en stavmixer) med vatten och olja till en jämn smet
  6. Blanda ihop de torra ingredienserna med vätskan, när smeten är jämn så häll ner den i formen
  7. Ha kakan i ugnen ca 35 minuter
  8. Ta ut och låt svalna

Vispa sedan vispgrädden fluffig och lägg på ett par klickar, dekorera med strössel et voila! Nyttig och god kaka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *