Vadå får man inte ragga nu längre heller?

Har sett en hel del sådana här kommentarer i #metoo‘s kölvatten. Män (och deprimerande nog -kvinnor) som tycker att allt har gått för långt nu. Det är häxjakt hit och falska anklagelser dit, överdrifter hit och tålduingenting?? dit.

Det stör mig, såklart.

En av de sakerna som stör mig allra mest är det som Alexander Bard här ovan är ett exempel på. MÄH VADÅ SKALL MAN INTE ENS FÅ FLIRTA NU LÄNGRE DÅ?? Detta verkar vara en utbredd frågeställning för jag har sett den på flera ställen. Både från män som då ”förfärat” undrat detta och från kvinnor som bedyrar att jorå killar, mig får ni flirta med hur ni vill!

Hur i helvete får man det till att det ens handlar om det? HUR kan man ha så svårt att se skillnad på flirta och begå övergrepp? Jag vet inte hur folk flirtar nuförtiden men är det åt övergreppshållet, typ att man sticker in fingrar i tjejers trosor, trycker sitt kön mot dem eller slickar dem i örat kanske man faktiskt skall hålla sig ifrån det då, eller lära sig att ragga på ett annat sätt. Alltså om jag inte minns saken helt fel så är väl att börja prata med någon ett rätt bra flirt-tips? Det behöver inte inbegripa tafs för den sakens skull, eller ja, när jag tänker tillbaka på lyckade flirtningar så har det inte gjort det iallafall. Eller om man då flirtar på nätet, även där är en bra idé att börja prata, kanske inte skicka bilder på sitt kön det första man gör, det är liksom inte att flirta, det är att göra något som är fel, om det var oklart. Det kanske är det som män som skriver att man inte får flirta längre, räknar som flirt? I sådana fall så nej, då får du inte flirta mer.

Det här med att ta folk på rumpan, att folk fortfarande gör det? En bekant till mig skrev till mig i all #metoo-debatt att du har väl också tagit en och annan på rumpan på krogen? Precis som att det vore norm att man har gjort det? Nej, svarade jag honom, det har jag faktiskt inte gjort. För varför skulle jag ha gjort det? Varför skall någon göra det? Tror någon seriöst att någon annan tycker att det är skönt och lite spännande när en främling tar en på rumpan? Alltså myfuckinggod det känns som himla 60-tal! Eller vilket tal som helst som är för länge sedan. Det känns så buskis.

Jag tycker frågan är så pinsam, skall man inte få flirta längre nu? Man är så dum om man ställer den frågan, så ignorant och så puckad. Jag personligen skulle tycka det vore jätteskönt om män slutade ragga, men jag kan lova att många andra kvinnor inte känner så. Obs! Beroende på hur raggandet sker då, blir ju trots allt lite osäker när männen själva blir så osäkra på om de vågar fortsätta. Kanske ÄR det övergrepp de ägnar sig åt i sin raggning och då kan jag istället lova att andra kvinnor inte heller vill bli raggade på. Suck! Jag blir ju helt förvirrad.

Kanske är det så att de män som inte uppgivet undrar om de ens vågar flirta längre, de kan lugnt fortsätta, medan de män som ställer frågan borde ta sig en funderare på sitt flirtnings-sätt, och kanske eventuellt, sluta flirta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *