SF’s unisextoaletter

Detta är ju inte helt new news men jag vill ändå uppmärksamma det bara för att det är en så bra grej! Jag var på bio igår och möttes då återigen av dessa tjusiga toalettskyltar som finns överallt inne på SF’s biolokaler. Dam och herr toalett är alltså bortplockade till förmån för toaletter för alla. Mina fördomar fick ju även liten smäll på näsan då toaletterna är helt fräscha och luktar gott, ja så gott det nu kan göra på en toalett.

Jag har ju varit jobbigt dubbel i frågan innan. På ett självklart sätt har jag tyckt att det är självklart att det skall vara unisextoaletter, inte minst för de som är trans eller identifierar sig själva utanför tvåkönsnormen. Och för barn såklart, såklart det inte skall vara uppdelat för barn.

MEN jag tycker att män är äckliga på toaletter. Att de kissar på ringen och i hela toalettutrymmet, att de liksom inte fattar hur man gör på en toalett. Därför har jag känt att det känns väldigt kvinnofailigt att delatoalett eftersom kvinnor vet hur man skall bete sig på en toalett och damtoaletterna därmed är a hell of o alot fräschare. Och mm även säkerhetsmässigt har det känts rätt kvinnofailigt. Delade toaletter på krogen känns som en ypperlig zon för män med sexvåldstendenser. Men det kanske går att komma runt på något sätt.

För såklart är delade toaletter en bra grej, män får väl lära sig hur man går på toa och hur man gör för att inte utsätta någon tjej för obehag bara för att möjligheten finns. Så heja SF. Jag hoppas det sprider sig med unisextoaletter, framförallt för de som inte riktigt vet vilken toalett de skall ta för att slippa frågande blickar och dumma ord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *