Cleaning out my closet

Trots att jag har bott ihop med Carro rätt länge nu så har jag haft min gamla lägenhet kvar, hyrt ut den i andra hand och så. Dessvärre så kommer ju en lägenhet även med en vind… Jag hade bott i min gamla lägenhet rätt länge och dessförinnan i en annan precis breedvid sååå det har mest ställts upp saker på vinden, så mycket har inte tagits därifrån och jag har heller inte fått infallet att rensa lite sådär för skoj skull. Nu är dock lägenheten uppsagd och vindsförrådet försvinner därmed snart. Med andra ord: det var dags.

Jag tror att för att må bra och ha energin med sig så kan man inte ha massa gamla saker som tynger ner en, både psykiskt och som i detta fall; fysiskt. De där sakerna växer liksom och ligger där som svidande svulster. Därför ser jag dagens vindsrensning som något väldigt positivt för min energi! Detta har hängt över mig rätt länge och jag är inte jättebra på att skjuta saker ifrån mig, är väl medveten om dem även om jag för tillfället inte gör något åt det.

Men nu är det gjort! Några timmar senare och efter att ha gått igenom hela mitt liv visade det sig att ca 70% av allt som stod på vinden faktiskt går att slänga, mycket positivt!

Det tar ju en tillbaka rätt mycket när man rensar sådär, blir melankoliskt och känslosamt. Jag har gjort så mycket saker, alltså målat och skrivit, gav mig inte in alltför djupt i det men var ju tvungen att ta rensningstitten. Kom fram till att jag kan inte slänga det. Främst är det konst och skrivet från när jag mått som allra sämst jag inte kan göra mig av med, kanske behöver jag dem som en påminnelse. Eller påminnelse är fel, tro mig jag glömmer inte. Men som en tacksamhet mer? En tacksamhet över att jag är inte där längre. Vad som än händer så kommer jag aldrig hamna på botten igen.

Att göra en vindsrensning är lite terapeutiskt på något sätt, att observera och spara eller slänga, slänga, slänga. Så skönt när vi väl hämtar allt det där och kan slänga det, så mycket som inte tynger mig mer då. För på något sätt så blir det ju som ett tungt bagage som drar ner en även nu, alla saker från ens förflutna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *