Hopp om en brighter future

Hej hej! Här sitter jag i mina nya topp som jag köpte på Hyllis idag för 15 kr! Alltså Hyllis.. knappt att jag vill tipsa för jag vill ha det för mig själv men måste ju sprida en såhär bra sak vidare! Hyllis är en second hand affär som har öppnat nära mig, ja det är faktiskt min närmsta affär. Jag fyndar typ VARJE gång jag är där! Folk hyr hyllor och säljer sina grejer och tack och lov ofta bra grejer till bra pris. Håret är kort det också ja, har en liten extrnsionpaus och känner mig som vanligt förvirrad med ett sådant här lätt huvud och såhär lite hår att pyssla med.

Mennn det var inte framförallt detta jag tänkte informera om nu utan en så fin sak som hände igår! På fredagarna jobbar jag i förskoleklass på förmiddagarna, det är den klass som jag kommer jobba i helt sedan då när mina treor gått upp till mellanstadiet, om jag är kvar på skolan då. Iallafall så började jag dagen med att läsa denna fantastiska bok, Piraterna och regnbågsskatten. Jag läser bara bra böcker för barnen, jag undervisar bara om bra saker och jag ger bara bra exempel på saker. Jajamän så bra är jag! Hähä nä men det jag menar är att jag är sjukt bra genusmässigt. Skolundervisningen är såpass mansdominerad att jag drar in kvinnor och tjejer så ofta jag kan. Något faktiskt inte många tänker på. Men är väl en av mina styrkor i skolan skulle jag säga.

Den lilla lilla kattungen som är där fick skickas runt mellan barnen i en ring, de fick bara prata när de höll i kattungen och skulle då berätta något om sig själva, om de ville. Jag hade alltså ställt frågor från början och svarade också på dem. En fråga var; vad vill du bli när du blir stor? Och då hände något så himla fint som jag inte alls var beredd på! De flesta flickor svarade popstjärna, någon svarade sjöjungfru och någon annan lärare. Bland pojkarna var det absolut vanligaste svaret; jag vill bli pappa. Och det kändes ju himla fint! Värmde mitt kalla genushjärta som så ofta blir kallt i skolans värld:) Känns som det finns hopp om en brighter future och sånt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *