Sluta snusa pt 2

Ja jag har ingen lämplig snusbild som kan illustrera detta inlägg så därför får denna bilden på en rökande mig, tagen av Jonas för längesedan illustrera det hela istället… Även om jag fann det lättare att sluta röka.

HURSOMHELST. Jag håller fortfarande på att sluta snusa, givetvis. Och liksom hell, kan det inte vara lite lätt? Det jobbigaste är att det påverkar mitt humör så mycket. Jag har som ett konstant åskmoln inuti, som bara väntar på att få bubbla ut och förstöra även för de i min närhet. Och så det här med munnen, att ha något i munnen. Jag kommer bli tjock. För nu ÄTER jag ju istället. Inget snus? Aja, då blir det chips då! Motgångar just nu är liksom inte ett alternativ, jag klarar dem inte.

Jag har slutat snusa tidigare som sagt, men då uppenbarligen börjat igen. Jag antar att den stora irritationen denna gången ligger i att jag har bestämt mig för att faktiskt sluta for realz nu. Jag vet att det inte finns någon återvändo. Så jag är arg istället.

Hur kan det bli en så behaglig, hemvan och trevlig känsla att ha en liten påse med gift konstant i munnen? Hur kan frånvaron av dem påverka allt så det blir negativt?

Jag kör ju en morgonsnus denna veckan då, så egentligen hinner ju inte giftet ens gå ur min kropp, därav att irritationen måste ligga i beslutet snarare än abstinensen. Det knäppa med att jag kör morgonsnus som jag också tänker på varje morgon, är att då har jag ju den under mina lugna ritualer. Jag stoppar in snusen efter att ha druckit mitt glas med varmt citronvatten, som ju skall rensa bort gifter. Plopp, in med gifter med en gång bah! Sedan har jag den i under tiden jag gör solhälsningen och under tiden jag mediterar, också det renande processer. Så jag förgiftar liksom dem redan från start sådär. Anledningen till att jag kör just morgonsnus är dock för att ta bort själva njutningsaspekten, skulle jag ta en snus när jag kom hem från jobbet istället, eller när jag slappnar av på kvällen, så skulle det kännas BÄTTRE antagligen, och det vill jag komma bort ifrån. Jag skall inte hålla på att belöna mig med snus. Men aja, snart slutar jag även med morgonsnus. Även om jag redan nu har smått panik för det och försöker lägga upp en ny strategi, just nu är det att ta en snus varannan dag nästa vecka, istället för att inte ta någon alls som var ursprungsplanen. Får se vad det blir. Jag är duktig iallafall, kom jag på nu, som slutar, jag borde börja belöna mig på olika sätt. Någon som har något lämpligt belöningssätt när man slutar med saker såhär?

Imorgon skall Carro och jag bo på hotell! För att fortsätta med månadens hotelltradition:) Men det har ju varit bestämt ett tag så det kan jag inte se som en belöning såhär i efterskott liksom… Men iallafall, det skall bli skönt! Skall bo på Radisson blu Riverside, eller vad det nu heter, igen, det med bubbelpool på taket och sånt. Sköönt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *