Fight or flight..

Så länge jag kan minnas har jag haft som ett motto att –jag skall alltid vara beredd att döda. Hehe mycket drastiskt, jag vet. Men det grundar sig helt enkelt i att om någon ger sig på mig eller någon jag älskar så vill jag kunna oskadliggöra den personen illa kvickt. Jag har alltid haft i ryggraden att jag är bra på att slåss om det krävs, det har jag för att det är ett faktum; jag HAR slagits mycket tidigare i livet, för länge sedan. Då som en del i mitt dåvarande lilla käcka borderline. Jag var så arg, så arg, så arg, så destruktiv, så destruktiv, så destruktiv. Så förutom att göra illa mig själv vände jag även ilskan utåt, det var såklart också destruktivt. Jag gav mig inte på små ensamma människor på stan på dan direkt, en gång gick jag till exempel en natt in i ett gäng i Nordstan och började slåss, själv var jag också, på väg till bussen hem. SÅ nä, där oskadliggjorde jag inte direkt dem, snarare de som oskadliggjorde mig illa kvickt, men I put up a good fight! Haha nä skoja, gjorde jag inte ens. Men hursomhelst, andra lägen där jag gått in självdestruktivt har det slutat i att det snarare blev destruktivt för dem. Men alltså HAHAHA usch helst hemskt att jag sitter och skriver om våld såhär och nästan skryter om hur bra jag är på att slåss, jag är ju faktiskt EMOT våld och våldsamheter. Jag vill bara vara redo att beskydda, jag är en fighter, inte en flighter. Inte nödvändigtvis en bra sak, det smartaste är såklart att hålla sig undan om en har möjlighet, men jag reagerar på instinkt, det är svårstyrt så är väl bara att acceptera!

En av de första gångerna jag träffade Carros mamma och kompis skulle de skämtsamt brotta ner mig på en soffa, jag reagerade helt sjukt snabbt (och icke skämtsamt) och det hela slutade med att de en sekund senare låg, förvirrade över vad som hänt, på soffan, medans jag knappt nuddade den och nu stod upp. Ja, sådan vill jag vara liksom, snabb och stark:)

Helt plötsligt insåg jag dock att vänta nu, jag är inte alltid beredd att döda just nu, jag är ju helt degseg! (OBS! Notera väl att det här har inte att göra med några kroppsnormer eller att jag vill att min kropp skall se ut på ett visst sätt – jag vill bara vara stark och smidig, det är allt). Så jag tog tag i saken och i måndags tränade jag hot yoga, igår också och idag var jag på gymmet och tränade med vikter. Så himla bra! Känner mig redan starkare! Ja förutom att jag har ont typ överallt då… Egentligen vill jag träna varje dag resten av veckan men kommer inte gå, nästa vecka blir det nog varje dag dock, och en gång till denna veckan iallafall! Vet att man måste vila ibland också, men är så ivrig att bli stark nu! Är mycket stolt över mig själv som har tagit detta beslut och dessutom börjat göra något åt det?

2 thoughts on “Fight or flight..

  1. Coolt det med soffmovet 🙂 På ren instinkt verkade det som. Jag skulle också behöva komma igång med gymmandet igen, bara jag blir frisk från förkylningen så är det hello vikter 🙂

    • Jamen det är ju så himla skönt att känna sig stark! Och då också har tryggheten i att veta att OM det skulle behövas så kan jag försvara både mig och de runt mig, lätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *