Trulsa är på sjukhus

Och tiden kryper fram som den har gjort hela morgonen. Jag väntar på samtal som jag både längtar ihjäl mig efter och är livrädd för. Trulsa är inlagd på Blå Stjärnan och de skall ringa och berätta hur det går för honom.

Vi gick dit igår eftermiddag trots att han hade verkat mycket mer som sig själv under dagen. Veterinären kände och klämde på honom, de tog blodprov vilket han blev helt sönderstressad av och de fick sticka på flera ställen. Blodtesterna visade att han hade för höga njurvärden. Veterinären började prata om alternativen; antingen göra mer undersökningar och ge honom vätskebehandlingar under några dagar och hoppas på att det funkar, eller ge honom njurmat hoppades jag på att han skulle säga men nej; eller låta honom somna in. Vilket INTE var ett alternativ när det fanns ett annat alternativ. FRUKTANSVÄRT att lämna honom där, han som är så van vid att vara med oss, vara hemma och ha det lugnt. Men något annat gick ju inte. De rakade hans mage och gjorde ultraljud på honom, njurarna var iaf inte små och hopsjunkna, däremot lite stora. Bukspottskörteln såg inflammerad ut också. De tog urinprov rakt från urinblåsan. Han var helt slut efter blodproven så han lät dem göra det relativt lätt.

Så vi lämnade honom där och han skall vara där i fyra dagar ungefär är planen, få vätskebehandling vilket är bra för både njurar och bukspottskörtel, de skall se om det är något annat som orsakar att det har blivit såhär också. Han får antibiotika också för bukspottskörteln.

Jag är så orolig, så orolig, så orolig. Försöker tänka att han är på det stället han skall vara, där han kan få den bästa hjälpen, att de gör vad som är bäst för honom men det är så absurt att inte ha honom här, att inte snubbla över honom vid varje steg, att inte se honom smyga runt nåt hörn, att inte kunna klappa och pussa på honom, att inte höra honom jama för att han vill gå ut på balkongen, att inte vakna av att han vårdslöst går på mitt hår och tänder lampan över sängen med munnen, eller försöker göra det iallafall. Att inte säga nejnejnej när han vill tvätta mig i all evighet. Ja jag tycker om att vara ensam men han har alltid varit en självklar del av min ensamhet, lika logisk som ett av mina ben eller en arm, alltid en del av mig. Han har varit med mig i 13 år, så nära. Jag behöver fler år, jag behöver alla år. Jag vill bara ha hem honom nu, att han skall vara frisk och inte ha ont. Jag skulle göra vad som helst för det.

Återigen efterfrågar jag era erfarenheter, solskenshistorier, ge mig! Jag vill inte höra om någon som dött pga det här. För han måste klara det här, vi har så himla mycket kvar att göra i livet.

4 thoughts on “Trulsa är på sjukhus

 1. Åh stackars dig och alla som känner Trulsa! Ni har verkligen hängt ihop länge.
  Jag skulle vilja leverera en solskenshistoria men tyvärr är den inte det du vill höra tror jag.
  Katter har det underbart i katthimmelen och att låta sin bästa vän somna in är så tungt, men tyvärr slutar djurrelationer ofta så.
  Du kommer ha en ny gosig kattunge sen. Jag vet att ingen kan ersätta din älskling, men det är en viktig tröst, ett litet ljus i mörkret att tänka på när det blir för mycket sorg.

  Håller tummarna för er! Mest för dig, för jag vet hur svårt det är att släppa taget när det krävs.
  Stor kram! ♥️

  • Jag vet att det är fint där och har ju tyvärr innan varit tvungen att låta min Kattsson somna in för några år sedan men än är det inte dags för Trulsa. Han är under behandling och kan lika gärna klara sig som inte. Vill inte ha någon annan katt, det är HONOM jag vill ha vare sig han nu är en katt, människa, hund eller fågel. Det är HAN och den han ÄR.
   Vet att du säkert menade väl men klarar inte av att höra om avlivning nu. Tycker att många tar till det alldeles för lätt. VET som sagt att det inte ÄR lätt men för många verkar det vara ett så snabbt alternativ att ta till. Skulle Trulsa lida och det inte fanns någon stor chans så skulle jag inte heller av egoistiska skäl göra allt för att ha honom kvar, på hans bekostnad. Men jag tänker heller inte ge upp honom hur lätt som helst.
   Har faktiskt tänkt skriva ett inlägg om det här med avlivning men känns för svårt att göra det just nu när läget är som det är.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *