Frustrationen..

FRUSTRATIONEN! Över att ha haft en katt som ser såhär ut (eller jag också över att ha haft två katter som älskade varandra gravt och inte ha det längre). Men tillbaka till det första. Trulsa har varit överviktig sedan länge, han har ätit veterinärsbantningsmat från Hill’s så länge jag kan minnas. Det gjorde ingen större nytta dock eftersom han sökt upp mat och matliknande saker överallt. Var det inte mat så blev det mat u Trulsas värld. Och så nu! Från att ha haft mat som sin main thing så äter han inte! Jag blir galen!!! Jag vet att vi inte har forever på oss att besluta om vad som skall ske men medans vi fortfarande har lite tid så behöver jag så himla mycket att HAN kämpar också! Men han bara totalvägrar all mat. Egentligen skall han ju bara äta njurdiet men eftersom han totalvägrar den så har jag nu gått över t BARA den maten som var hans bästa innan, sådana där små Gourmet gold burkar. Jag har blandat de två också vilket har funkat i små små portioner innan men idag och igår har han inte ens velat äta det utan njurmaten. Jag går sönder. Försöker spruta i honom små tuggor med sådan där plastspruta, tycker han inte är helt pepp såklart och vågar typ inte göra det för mycket för då kanske han ALDRIG vill äta igen. Eller vad skall man göra?? VET någon??

Jajajajajajaja jag fattar väl också att det inte är ett bra tecken när katt inte äter men han dricker ju iaf, om än inte enorma mängder. Det är så jävla svårt att veta vad som är återhämtning och vad som är eskalerande sjukdom!

Det han tycker om att göra nu:

Ligga ner i sängen och sova, ligga och vila, bli gosad med, bli borstad (spinner av båda de sakerna), gå ut och ligga still någonstans. Blir superslut när vi går in igen och låter på ett jätteobehagligt sätt, typ som att han gråter. Han har aldrig låtit så innan. Kan inte vara för att han har ont när jag bär honom för kan gosa igenom honom rätt hårt utan att han visar någon form av missnöje.

Han har ju tydligen problem med tänderna också, vet inte om jag har skrivit det, men tandrötterna är blottade på flera kindtänder på ena sidan. Överlever han kommer han behöva bli sövd och dra de tänderna. För övrigt så störd sak att Agria inte betalar för tandproblem. Men jag tänker ändå; tänk om det är för att han har ont som han inte äter? Är förresten stora risker med att söva “njurkatter” också. Oooooh!!!! Allt bara snurrar, jag är till och med arg på honom nu. Jag är arg på ALLT! Någon som vet något? Någon som har en katt som inte åt? Och för guds skull; hur gjorde du då???

12 thoughts on “Frustrationen..

 1. Leverpastej, hemlagade köttbullar utan lök och kryddor eller lövbiff skuret i små bitar kan hjälpa din älskling att få upp aptiten.
  Min förra katt Arne drack bara vispgrädde med varmt vatten i när han matvägrade emellanåt.
  Vet att det inte är den bästa maten vid njurproblem men det är bra att reta upp aptiten och det är bra att få skämma bort den man älskar.
  Beundrar verkligen er kärlek. Håller tummarna för er!

  • Tack för tipsen! Skall prova leverpastej och grädde! Lövbiff har han aldrig ätit eftersom jag inte äter kött liksom. Nej det är ju inte bra njurmat men är desperat så är värt att prova!

   <3!

 2. Åhh vet inte om jag kan hjälpa så mycket.. men kan tipsa om när min katt hade tandproblem så blötte vi hans torrfoder så det blev mjukt och lättuggat. Då åt han!

  Håller tummarna o sänder massa tankar om att trulsa blir bättre ??<3

 3. Har inga supertips, men när vår dam tröttnar på maten så äter hon inte… så vi får byta sort då och då. Och sen räknas väl kyckling till mild mat när det gäller katter, så kanske det? Det hamnar ju iofs i köttkategorin där. :/
  Jo kom på en sak till, kattmynta kanske hjälpa med aptiten och sen älskar iaf våra katter dreamies, så kanske någon form av kattgodis kunde slinka ner?

 4. Veterinären kan ge en tablett som stimulerar aptiten. Efter att min katt fått en sådan började hon äta igen efter att ha matvägrat och tvångsmatats med hills ad i pipett i en veckas tid. Funkar kanske inte vid alla sjukdomstillstånd och vet inte hur bra medicin är för njursjuka katter men kanske något att fråga veterinären om iaf. Kan ju vara så att katten associerar mat med tidigare illamående även om det kanske gått över och behöver få en ny association. Aptitstimulerande gjorde min katt så hungrig att hon återupptäckte matglädje.

  • Försökte få den tabletten men de trodde inte att den skulle funka samt att det var en risk med den på ett sätt jag inte kommer ihåg nu. Fick ett recept på den ändå till slut men hämtade inte ut den utan tog beslutet om att han inte behövde mera, den var tydligen långsiktig också. Antar att de hade gett den från start om den hade varit en bra idé för honom.. Nu i efterhand kan jag ju också se att det inte hade varit någon idé. Men bra att det finns och den funkar säkert för många!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *