I himlen.

Nu är han med henne igen, sin bästis Kattsson. Och han är med mamma. Men han är inte med mig och saknaden! Tomheten! Ensamheten! Jag känner mig som att jag har blivit stympad, som att en viktig del har skurits bort från mig. Hur skall jag funka utan honom? Jag vet inte, vet bara att jag måste. Men jag vet inte livet utan honom. Vet att han är med mitt favoritgäng, att de har det roligt och bra. Att han säkert tvättat Kattsson helt blöt redan, att de kan springa runt hur de vill och leka tillsammans. Och gosa, det var det de alltid gjorde mest. Och han kan äta pizza igen, mögelost och alla andra konstiga saker han var helt besatt av.

Han dog på eget initiativ. Igår bestämde jag mig för att han måste få somna in, att vi skulle åka in idag, han varken åt eller drack och tvättade sig bara extremt sporadiskt. Det var ett så tungt beslut men jag visste att det måste bli så. Inatt sov han nära mig hela natten, min lilla sked, ibland vände han sig om och låg och tittade på mig och jag försäkrade honom om att det skulle bli okej, att jag skulle klara mig. Och jag pratade om alla roliga saker han skulle få göra nu igen.

Så åkte vi iväg förut, mot Blå Stjärnan igen. Han i den rosa reseburen på bilden, den som Kattsson också gjorde sin sista resa i. Han älskade sin resebur, ville ligga i den även när vi inte skulle någonstans. Nu är den donerad till ett katthem, hoppas någon annan katt kommer gilla den lika mycket. När vi väntade på vår tur satt jag en bit bort med honom och plötsligt såg jag att han inte rörde på sig, alls. Kanske ville han bespara oss att se honom somna in, kanske orkade han bara inte längre.

Min älskade älskade älskling, han är den bästa jag någonsin har träffat. Han har räddat mig i 13 år, tagit hand om mig när jag varit ledsen och alltid fått mig att skratta och le åt hans konstiga små egenheter. Han är bäst.

16 thoughts on “I himlen.

  1. Det later som att ni hade den basta mojliga sista natten tillsammans <3 Precis som det ska vara. Det ar bra att lata husdjur veta att man kommer att klara sig, for de verkar alltid hanga kvar for lang,e levandes i smarta bara for att de vill vara kvar sa att vi inte behover kanna den dar tomheten. Massor med kramar <3

  2. Jag beklagar bortgången. Jag har hört och upplevt det som Jenny skriver om, att döende kan uppfattas vänta på någon eller någons godkännande att dö. Kanske var det det han gjorde när han tittade på dig, och lämnade när ni redan var på väg. Oavsett så slipper han lida nu iallafall. ❤️

  3. Oj gulle. Tårarna rinner, jag vet att ens katt kan vara ens bästa vän. Det där är den jobbigaste biten med att ha djur, men de ger så otroligt mycket <3 Så fina och kloka. Kram på dig Candy, sköt om dig

  4. Jag har aldrig träffat dig men följt dig till och från i flera år. Nu läste jag din blogg för första gången på länge och när jag kom till detta inlägg så grät jag. Fy fan. All styrka till dig ❤️

    • Hej! Jaha oj ja då har du ju läst om världens bästa Trulsa innan och vet hur länge han har varit med och hur fantastisk han var❤️ Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *