Big butt + värme = eksem?!

Men say what?! Tyckte att det kliade väldigt mycket på rumpan förut och kollade spegeln och fick syn på det här! I have a big butt and I can not lie så jag fick liksom LYFTA på den för att hitta källan, jag har fått någon form av tjockisbebis-eksem under skinkorna! Det kliar och känns himla otrevligt. Vet inte alls what to wear nu! Känns som bra idé att lufta men å andra sidan så ligger det ju där och gnids då. Med shorts lyfts det ju liksom upp så det inte ligger direkt mot utan mot ett tyg istället, fast kan inte andas. Har smörjt in med Bepanten nu så är helt kladdig. Någon som har något tips på hur man hanterar sånt här? Talk känns ju också som en bra idé… Haha känns så himla jag att få en sådan här grej alltså!

5 thoughts on “Big butt + värme = eksem?!

  1. Babypuder (innehåller väl talk?), finns extra många bra varianter på apoteken.
    Kliar de kanske lite kortisonsalva kan hjälpa, jag har det på alla utslag.

  2. Hydrokortisonkräm brukar jag köra med på lindriga eksem: finns receptfritt på apotek. Jag har dock kroniska eksem så har även starkare kortison på recept på de mest utsatta hudområdena. Finns även bepanthen anti exem kräm, men den är mest förebyggande. Så kör på hydrokortisonkräm. Låt huden andas också och använd helst inte plagg som sitter tätt på utan använd luftiga kläder.

    • Så svårt att låta huden andas när det är RUMPAN och man vill vara ute bara^^ Men körde luftiga kläder och sedan även babypuder och det känns lite bättre idag så hoppas det fortsätter gå åt det hållet! Tack för tipsen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *