Har du upplevt ASMR?

Det är ju väldans spännande när något en tror att bara en själv upplever visar sig vara något som FINNS och är en stor grej! Just denna gång pratar jag om ASMR, hört talas om det? Det står för Autonomous sensory meridian response.

Och enligt Wikipedia så; “är {ASMR} en neologism för ett fenomen som kännetecknas av en distinkt, angenämt kittlande känsla i huvudet, hårbotten, ryggen eller andra delar av kroppen som en reaktion på visuell, audiell, taktil, luktmässig eller kognitiv stimulans. Begreppets natur och klassificering är omstridd, med omfattande personliga redogörelser, men liten eller ingen vetenskaplig förklaring eller evidens.”

Har någon upplevt det? Jag har gjort det massvis med gånger och då just med den där kittlingen i huvudet liksom, ner i nacken. Lite som att det kittlas på ett behagligt sätt i hjärnan. Jag har svårt att sätta fingret på när det utlöses men det är i vissa situationer bara, vissa slags röster är det nog ofta. Tänker definitivt tänka på NÄR och VARFÖR mer nästa gång det sker.

För många så känner de detta när någon viskar eller gör vissa slags små ljud, typ slår med naglarna på något eller skallrar med ett lock mot en burk, en del får de också av ätamatljud. Det finns till och med ASMR-konstnärer! De gör massa videos på youtube där de då tex viskar och försöker få fram reaktionen hos den som tittar. De kan också simulera att de fixar med ens hår, gör ansiktsmassage och sådant, vilket då också är mångas triggers.

ASMR är liksom inte bara skönt utan hjälper även mot sömnlöshet, oro och panikattacker.

Jag har suttit och tittat på en del videos för att se om det kan vara mina triggers också haha men Carro tycker bara att jag är äcklig precis som att det är någon form av porr? Men det är det alltså inte, det är inte sexuellt.

Det påminner lite om känslan av att någon gör med en sådan här huvudmassagegrej på en:

Kolla upp videos på Youtube och se om det funkar för dig!

2 thoughts on “Har du upplevt ASMR?

  1. Jaaaaa!! 🙂

    Kommer ihåg mina första upplevelser av asmr när jag var liten och tittade på min lilla kusin som ritade, jag hamnade som i trans och liksom tvingade henne sitta ner och rita teckning efter teckning 😀 (de mjuka handrörelserna, ljudet av kritan mot det tjocka papperet..mmm)

    Min stora trigger är pill med hår, typ skalpmassage och när asmr-artisten “borstar” kameran. Min ex tyckte mycket riktigt att jag nog måste vara sjuk i huvudet när jag låg och tittade på asmr-videos vid läggdags, men egentligen tror jag bara han var avundsjuk.

    Det stora problemet med asmr-videos på youtube kan jag tycka är att det blir för stage:at. Jag tror många som känner asmr kan hålla med om att den skönaste känslan är s.k “unintentional asmr”, alltså att man smygkollar när man ser någon hålla på att rota noggrant i sin väska på tunnelbanan, eller fläta sin kompis hår (eller vad ens triggers nu må vara). De stora asmr-artisterna på yt har så välarbetade och avancerade videos, och det tar bort känslan för mig. Det enkla är i flesta fall det bästa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *