Behöver er hjälp angående mina läppar..

Här kommer en bild på mig där jag ser glad ut, mest för att jag kom på att jag inte lagt upp någon bild på mig själv på länge och det är ju ändå min blogg så det kanske bör förekomma en då och då. Är så svårt att skriva om saker som inte har med valet att göra, samtidigt som jag liksom inte orkar skriva om det mer heller. Det är så dumt alltihopa!! Jag SKÄMS för att SD ens kan ha blivit det näst största partiet, och jag stör ihjäl mig på alla människor som röstar på dem. Tänk lite, tänk!!!

Så för att skriva om en annan sak som också tagit upp mycket av min tankeverksamhet de senaste TVÅ VECKORNA. Sjukt länge. Jag har rätt grav torrfobi, särskilt när det gäller ansikte, mun, händer och fötter. Är jag torr där kan jag inte tänka på något annat än just att jag är torr torr torr och antagligen spricker snart. De senaste två veckorna har jag haft sjukt torr MUN. Hemskt! Jag har liksom provat allt?! Naturliga saker känns ju bäst så har dränkt in läpparna i mandelolja, kokosolja (det har liksom runnit ner på hakan till och med, offrar lätt ett fräsch utseende i kampen för återfuktade läppar). Har kört med mitt ekologiska och veganska läppsyl tills det tog slut. Skaffat det extra mjukgörande från försvarets (det innehåller inte djurtalg till skillnad från deras vanliga), har provat Bepanthen, har gjort sockerskrubb på socker och kokosolja, har kört de extremt kortsiktiga lösningarna med flottiga läppglans bara för att få lite falsk fukt som ändå varar så länge jag har läppglansen på. Men läpparna är likväl – supertorra.

Carro tror att jag har utvecklat ett fuktberoende och att jag måste sluta tillföra fukt för att läpparna skall börja producera själva och jag har försökt men efter tio minuter får jag ju PANIK för att de är så torra och tar till första bästa fuktkälla.

Jag dricker både mycket vatten och mycket té så borde inte vara uttorkad inifrån.

JAG BER ER! Har någon ett bra tips för att få bort den här torrheten?! Hit me med husmorstips, asdyra fancy produkter; vad som helst jag måste bara bli återfuktad igen innan munnen ramlar av!

8 thoughts on “Behöver er hjälp angående mina läppar..

  1. Rosenseriens läppcerat (det med jordgubb luktar så gott att man vill gnaga på det). Lite dyrare än andra, men räcker en evighet och är så bra! Ibland har lyko kampanjer på rosenserien, då passar jag på.

    • Tack för tips! Men är den så bra att den tar bort extremtorrhet också? Jag är beredd att betala vad som helst i nuläget haha, snart redo att injicera fukt om det går..

  2. Har du tillgång till produkter från Lush? De har en hel del veganska produkter som funkar sjukt bra! Har en vän som jobbar på Lush och kan fråga efter en hel lista med bra tips på produkter! Har själv börjat använda en hel hög med ansikts produkter från dem och allt funkar alldeles underbart och har testat läpp produkter med.

  3. Jag är på Carros linje och tror att du behöver försöka låta dom vara, försöka lugna nojjan. Inte exfoliera/skrubba och försöka låta bli att smörja dom titt som tätt. Så sköter det sig självt. Fast inte tänka på SD heller, det kan man ju också bli nipprig av. Tänk på söta små djur eller något 🙂 Enhörningar och regnbågar 🙂

    • Oh jag vet, en på apoteket bekräftade detta också.. så sjuuuukt jobbigt bara!! Haha det kan faktiskt vara så att detta kommit sig av SD-tankar!? Skall försöka tänka på annat! Tack för förslagen?

  4. Det enda som funkar på mina läppar är den klassiska lypsylen som heter just “Lypsyl”, det i ett stift som är blått och vitt. Tråkigt nog! Men jag lovar, det funkar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *