Sex och samlevnadsutbildning idag!

Alltså omg det var så bra idag att jag måste delge..

När vi kom dit, var på Elite på Avenyn, fick vi små namnbrickor samt en odefinierad juice i champagneglas. Was I in heaven?! Oh hell yes! Hjärtan och glitter började skjutas ut ur varenda por.. Så lyxigt event! Jag ser det lätt som att jag varit på ett stort bloggevent^^.

Programmet var fullspäckat med massa bra föreläsare. Till exempel Nathalie Simonsson som skrivit Världens viktigaste bok, eventuellt världens BÄSTA bok. En sexualkunskap bok som är som en sexualkunskapbok SKALL vara, den är så inkluderande skriven och både språket och illustrationerna är helt bäst. Jobbar du skolan eller har barn; skaffa den! Hon avslöjade det fantastiska att hon nu skrivit en bok som riktar sig till gymnasieelever också, den kommer i vinter har jag för mig?! Världens viktigaste bok är mer riktad till mellanstadiet och högstadiet, men vissa delar funkar även till lågstadiet tycker jag. Elvis tex, som går i tvåan, har fått fri tillgång till mitt ex. Jag har varit på en sex och samlevnadskurs MED Nathalie Simonsson också för något år sedan och den var såklart grym. Jag fick även tillfälle att smöra ihjäl mig när jag sprang på henne i korridorerna förut. Mm smörapa som man är så satt jag såklart på första raden bakom föreläsarna också. Samt berömde arrangörerna av konferensen intensivt.

Fika bjöds det på två gånger och då såg det ut typ såhär;

Veganskt och glutenfritt yes! (Okej kanske inte allt jag tog bild på överst där, men det jag åt iallafall)

Inti Chavez Perez var en annan föreläsare som också skrivit böcker som verkade tipptopp, bland annat på lätt svenska fast riktade till alla. OH SÅ FINT, så de som är de som har svårigheter med att läsa eller inte är så vana vid svenska kan ha SAMMA bok som de andra och ändå hänga med. Fanns även på arabiska.

Det var så många bra föreläsare denna heldag alltså! Så inspirerande! Massa bra material man kunde ta av också. Bland annat supersnygga posters som man fick ta en av för att sätta upp på skolan, jag missbrukade dock det och plöjde posterhörnan för att dekorera här hemma, hrm. Skall visa när de är uppsatta.

Och så lunchen, lunchen! God sallad samt vegansk och glutenfri lasagne till alla, jag var SÅ normen för en dags skull:D

Inte bara med maten utan sexualundervisningen är ju intended att vara väldigt inkluderade den med. Även om det inte alltid blir så i praktiken..

En positiv sak som jag inte visste om är att det faktiskt är ett riksdagsuppdrag att dels få in sexuella trakasserier i läroplanen, alltså.. hur det skall hanteras. Samt att det i förebyggande syfte skall satsas på en utökad sexualundervisning i skolorna. Då känns det ju lite hoppfullt ändå!

Ja det var en bra dag det alltså.

2 thoughts on “Sex och samlevnadsutbildning idag!

  1. Härligt! Den där boken måste jag få tag på, har ett barn som just börjat högstadiet och lite vägledning är aldrig fel. Även om han inte direkt har flyt på kärleksfronten, ännu iaf. Jag har försökt att inte styra honom, vem/vilka han får gilla, så jag har alltid pratat om att man kan va kär i både killar och tjejer, personer helt enkelt. Han kom här för något år sen o sa att det är så att han gillar tjejer, när jag körde det “inkluderande” snacket. Vilket jag respekterar. Fast jag funderar fortfarande om det är helt och hållet han själv som tycker det eller om det är samhällets påtryckningar som gjorde att han kom fram till det.

    • Men oh ja skaffa den till honom! Samt den där boken från Inti, till killar, verkar väldigt bra alltså.. och tänker lätt skaffa när det är lite äldre kille här hemma..
      Så bra att du pratat med honom så! <3 Så svårt att vet vad som är samhället och vad som faktiskt är hans sexualitet i den åldern.. Även för honom antar jag? Så fortsätt med att hålla det öppet är väl mitt råd:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *