Into the woods

Foto: Gesche Glitterheart Franzén

Skogen! Skogen borde ju vara på recept ibland alltså. Vilket den i väl princip varit för mig nu under sjukskrivningen också. Jag har bara inte tagit mig dit. Eller iallafall inte helt själv och strosat runt på obestämd tid. Men idag gjorde jag det, samma skog som på bilderna ovan (fast hade mer kläder på mig idag tack och lov eftersom det var minusgrader). Gick runt och runt, kramade träd och bara lyssnade på olika slags ljud. Såg fåglar jag typ aldrig sett och spanade upp bland trädtopparna.

Vid stress och utbrändhet så rekommenderas det att vistas i skogen och naturen, det helar och läker. Extra knäppt att jag inte tagit mig dit ännu då kan tyckas haha, men har valt att gå på yogan som ligger närmre avståndsmässigt. Och har helt enkelt inte kunnat planera in för mycket på en gång.

Kan verkligen rekommendera skogen till de som de inte kommer naturligt för. Kändes nästan som att saker flyttades fysiskt runt i mitt huvud, på ett positivt sätt. Lite som att en lock började ruckas på. Så skönt med tystnad förutom naturljud, och så skönt med människotomt. Dessvärre var det ju en del människor ute men inte så det störde nämnvärt.

Ser redan fram emot nästa skogsvandring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *