Candyhouse!

Jojo idag har Elvis och jag skapat mästerverk! Ett så förtjusande pepparkakshus va?! Jag tappade skorstenen i det smälta sockret och plockade någon slags baggar eller malar ur florsockret men ÄSCH det är ju inget som märks om hundra år! Eller nu ens.

Jag minns när jag var liten och vi byggde pepparkakshus hemma och pappa -som var byggansvarig- blev så arg för att väggarna höll på att rasa hela tiden. Vi hade ju KRISTYR istället för smält socker som vägglim!!! Haha jag lärde mig alltså helt nyss att smält socker går att ha som lim. Alltid trott att kristyr är det man skall ha men det förstår jag ju nu att det inte är en så bra idé alls, socker stelnar ju med en gång till skillnad från kristyr:D Så är det någon som fortfarande använder kristyr; gå över till smält socker. Bränns mer men bidrar till mindre frustration!

Vad använder du om du skall limma ihop pepparkakshusdelar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *