Jullista!

Hur firar du jul i år?

Hemma, fast främst på nedervåningen av huset där ju Carros syster med familj bor. Carros familj kommer dit och min familj kommer dit, minus pappa och Karin som firar jul i Thailand men plus lillebrors flickväns pappa. Kommer väl kolla på Kalle Anka, äta julmat, välkomna dit tomten och ja, ha en väldigt klassisk jul helt enkelt!

Hur firar du helst jul?

Alltså allra helst firar jag ju i värmen. Har firat i både LA och Thailand innan och nästa år blir det Thailand igen! Trodde aldrig att jag skulle bli en sådan som firade jul i Thailand haha (alltså det trodde jag inte om pappa som gör det i år heller^^, mennn så skönt!!)

Förrförra året i Thailand..

Ett par år innan i Los Angeles..

Har du julpyntat?

Ja, Elvis och jag har pyntat lite smått här hemma med tomtar, girlanger, kulor och glittrande granar.

Plastgran eller riktig gran?

Mm det där är ju typ svåraste valet ever. Senast förra året hade jag svarat riktig gran, alla dagar. Men så kom den där märkliga empatin som började tycka synd om granarna som fälls. Att man hugger av dem, skiljer dem från sina kompisar, spänner fast dem i en pytteliten vas med vatten och dekorerar dem, och vem vet granar kanske tycker det är jätteförnedrande att bli dekorerade. Och plastgran är ju jättedåligt för miljön med all sin plast. Och riktig gran luktar såååå gott och är såååå mysigt och gör liksom hela julkänslan. I år har vi ingen gran alls. Jo miniglittergranar i PLAST då. Men ingen stor. Jag hoppas på att min empati lägger sig.

Införskaffandet av gran förra året.

Bästa jullåten?

Mm jag kommer ALDRIG tröttna på hela Onkel Kånkels julskiva, En gammeldags jul! Den är ju världens bästa med klassiska dängor som Tomtekuk ikväll, Små strålar av sperma, Jag firar julen i Polen och alla de andra. MEN det går inte att komma ifrån att barn och könsrock är en svår kombo haha, de fattar liksom inte riktigt skämten. Och eftersom massa barn kommit in i mitt liv på olika sätt de senaste åren kan jag ju inte riktigt lyssna på skivan så ohämmat som jag vill… Men alla låtarna är ändå mina favoritjullåtar och kommer så vara forever även om jag inte kan lyssna på dem högt utan får sitta med hörlurar.

Godast på julbordet?

Hm egentligen är det ju rätt äckligt med mixen av allt.. Men vörtbröd kanske? Jag gillar också röror av olika slag, lax och prinskorvar (i år har Anammas prinskorvar! Vegetariska alltså). Framförallt och över allt tycker jag om falsk krabba som är en röra vi kör med i min släkt, fantastiskt nog har även Carros familj börjat tycka om den mycket!

Äckligast på julbordet?

Syltade grisfötter, uäääähhh hur kan det finnas en sådan ”mat”??? Fast vi har inte det givetvis. Lukten av dopp i grytan är ju förfärlig, men det har vi inte heller. Överlag så är nog all köttkonsumtion det äckligaste. Men det har vi ju, tack och lov, inte heller här!

Vad dricker du helst på jul?

Julmust! Apotekarnes. Och glögg.

Vilken jultradition är viktigast för dig?

Att tomten har lagt en julklapp under min säng när jag vaknar, lätt.

Julklappshets?

Verkligen inte, aldrig känt. Jag är den som VILL ge julklappar och att vi alla skall ge till varandra, känner inte minsta stress. Men det är aldrig någon annan som vill, alla vuxna vill ju på sin höjd leka julklappsleken.

Gammalt julkort för El Bastardo. De blev ack så mycket roligare ett par år senare!

Ge eller få julklappar?

Både ock, tycker verkligen genuint om att ge julklappar men haha tycker också om att få^^

Julklappsleken?

Mm den leks det ju iallafall tack och lov! Fast i slutändan måste alla få varsitt paket, annars vill jag inte vara med.

Tomte?

Ja, lillebror håller på att öva upp sina skills för att vara tomte for life:)

Så den här tomten blir det inte i år.

Det bästa med julen:

Det här kommer låta så äckligt, men den där mysiga välbehagskänslan liksom.

Det värsta med julen:

Desto mer haha. Har haft överflödsångest på just jul sedan jag var liten. Mår extra dåligt över alla de som har det hemskt på jul, barn som far illa, hemlösa. Att mamma inte är här och nu inte Trulsa heller. Saknar extra mycket på jul, mamma var så mycket jul också. Att inte få julpynta Trulsa i år kommer ju vara helt förfärligt.

Var så himla sorgligt att se hans lilla juldräkt bland julsakerna bara. Om någon är otrevlig eller otacksam tycker jag också att det är extra hemskt på just jul, antagligen hör det ihop med överflödsångesten.

Det är alltså mycket jag ogillar men har faktiskt blivit alltmer tillfreds ner julen ju mer åren gått, nu gillar jag den till och med.

Bästa julblomman:

Hyacint! ÄLSKAR lukten.

Bästa julnöten:

Paranöten.

Vad skall du ha på dig på julafton?

Min fula jultröja såklart! Hähä nä skoja, jag HATAR uttrycket ful jultröja. Har inget emot jultröjor i sig men uttrycket och att det skall vara lite ROLIGT. Usch! Men kommer säkert ha på mig något rött, vet ej vad ännu.

Med tanke på tidigare års outfit så blir det väl Kalle Anka-kostym..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *