Bra saker i Europa

Sverige kan ju verka rätt tröttsamt med den nya icke så klimatsmarta budgeten, att vi fortfarande inte har en regering och det konstiga i att Socialdemokraterna blev framröstade till största parti men ändå inte skall leda landet eller få igenom sin budget. It is a mess alltihop!

MEN för att inte deppa ihop totalt över hur det ser ut både i Sverige och världen över så kan vi ju ta en titt på bra saker som hänt det senaste i Europa också!

Tyskland:

-Tyskland har som första land i Europa infört ett tredje kön! Detta gäller både för de som föds intersexuella och för de som helt enkelt känner sig som ett tredje kön. Så bra grej! Fattar inte att det inte är norm i varenda land men bra att det skett där nu iallafall!

-Tyskland skall dessutom testa det här med medborgarlön! Medborgarlön är så sjukt bra sak och jag hoppas de kommer fram till att det funkar tipptopp så att fler än testgruppen kan prova på det. Samt att det sprider sig till fler länder!

Frankrike:

-Det här är visserligen sedan 2016 men jag fick reda på det först nyligen så det kommer här ändå:) I Frankrike är det FÖRBJUDET för mataffärer att slänga utgångna matvaror, istället måste dessa skänkas till välgörenhetsorganisationer som delar ut maten till behövande. Det är böter eller fängelse för de som inte gör det, så bra grej! Så fint och så LOGISKT och jag hoppas verkligen det också sprider sig till alla länder!

Så det är ju fint att några bra saker händer iallafall!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *