Läkningen av mig, hur gjorde jag? Let me tell you!

Hola! Här ligger jag i sängen och är dödstrött såhär på lördag eftermiddag.

Jag mår iallafall så himla mycket bättre nu än i början av sjukskrivningen är en tanke som slagit mig. Tror min puls är mycket lägre. Jag är definitivt inte konstant stressad och har tusen stressiga tankar på g samtidigt i huvudet. Jag luktar typ ALDRIG svett trots att jag inte använder deo. Jag gråter inte helt spontant hela tiden. Eller ja, jag gråter det gör jag, men det går att koppla till något, det är inte bara att ögonen blir till oförklarliga vattenfall. Mitt hjärta känns mycket lugnare, inte tungt och inte för snabbt. Jag behöver inte ligga på mage och andas i kudden för att fysiskt lugna ner kroppen när jag skall sova, hjärtat rusar inte iväg. Tankarna är faktiskt lugnare överlag. Jag brukar ju jämt tänka så himla mycket samtidigt men nu ÄR det lugnare (alltså HALLELJUJA, det har ju typ aldrig hänt innan:)) Jag har inte ont i kroppen hela tiden, det knakar inte bara jag rör mig, och då är det ju ändå KALLT ute.

Det är som att jag verkligen har lyckats med projektet att läka mig själv! Det jag har gjort är att framförallt ta det lugnt. Att kunna tillåta mig att ha en hel dag där jag inte gör någon nytta. Bara ligga och läsa till exempel. Har läst mycket. Har också haft möjlighet att göra sådana saker som omedvetet hängt över mig men som jag aldrig orkat när det varit så mycket annat, enkla saker så som att rensa i olika lådor, städa grundligt i tvättstugan och sådant. Jag har mediterat en hel del, gått på mycket yoga, både vanlig yoga och yinyoga. Skogspromenader där jag bara strosat omkring, upptäckt nya stigar och kramat en hel del träd, har definitivt hjälpt. Att sänka kraven på mig, att inte prestera hela tiden, har hjälpt. Jag har varit mycket ensam, vilket jag alltid behöver men inte haft så mycket möjlighet till innan. Jag har lyckats sluta snusa! Har inte snusat på snart tre månader, och det går bra. Har inte ens något sug längre faktiskt, och inga substitutsnus utan nikotin och sådant heller.

Jag mår så mycket bättre och det är så himla skönt!! Är så tacksam för mina närmsta och käraste som har stöttat mig i allt det här också. Att ingen fått panik och bara jaha, nu skall hon alltid vara sjukskriven, som jag själv fick i början.

Är såklart rätt rädd för att gå tillbaka till jobbet vilket sker snart. Har så mycket att förlora nu när jag mår så mycket bättre. Hur skall jag veta vart jag skall dra gränser? Mer stressad än jag är nu KOMMER jag ju bli eftersom det är rätt stor skillnad på att gå hemma och bestämma över min egen tid och att jobba i skolan i en etta. Hur mycket stress skall jag tillåta att jag känner? Hur vet jag att jag inte utsätter mig för risk att gå sönder igen? Jag vet inte! Men jag skall tillbaka rätt mjukt så jag hoppas att jag märker under återgången om det skulle bli för mycket..

Är iallafall väldigt glad att allt känns bättre och att jag inte sitter här och spontangråter dygnet runt längre.

2 thoughts on “Läkningen av mig, hur gjorde jag? Let me tell you!

 1. Va härligt, jag är glad för din skull!
  Skogspromenader is the shit <3

  Det är verkligen svårt det där att veta sina gränser. Jag tror att man måste försöka lyssna på kroppen fast det är svårt det också. Försöka va jordad i kroppen och inte bara uppe i huvudet och sina tankar som snurrar. Själv har jag fått meddelande från kroppen att den verkligen vill fira jul i lugn o ro hemma med de närmaste och inte bortavid. Det blir så många viljor o uppvridna förväntningar..

  Förresten det där med svett, jag tycker att när man är rädd och/eller stressad så luktar det mera och man svettas också mera.

  • Tack! Jamen verkligen:)
   Mm precis, det är ju det.. Svårt att ta ner allt i kroppen, men tror jag blivit mycket bättre på det nu..
   Men bra! Både att kroppen sa till och att du lyssnade på det:) Jag hoppas att du lyssnade på det iallafall o_O

   Ja verkligen är det så med svett! Ångestsvett är ju det värsta liksom.. Så därför jag ser det som en friskgrej, att jag liksom inte luktar svett haha…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *