Ultima Thule och Jimmie Åkesson, helt vanliga spelningar bara!

Jag kommer från en liten ö utanför Göteborg, Hönö. Ja ni vet världens godaste bröd; Hönökaka. Det är inget ställe som det utöver miljön var superkul att växa upp på som någon med eeh.. andra tankar om det mesta än de flesta. Jag är där sällan nuförtiden men har ändå trott att läget har förändrats rätt mycket, de har tex sitt eget Pride där ute nu och det var inte direkt något som kändes aktuellt när jag fortfarande bodde där. Kanske är det därför jag blev lite extra eeeeh men whattafuck?! När jag fick syn på det här delat på Facebook:

Strandbaren är alltså ett uteställe på en annan ö som ligger i kommunen. Spelningar med Ultima Thule och Jimmie Åkesson och hans band Bedårande Barn. Med tanke på hur det var när jag växte upp och vetskapen om att många i min ålder bor kvar där ute så är jag dessvärre inte chockad och överraskad över att de som bor där slanke efterfrågar denna form av spelningar. Men jag är extremt chockad över att det finns ett uteställe, ett helt vanligt ställe – ingen liten högernationalistisk svartklubb, som tillgodoser detta behov! Och jag skäms, jag skäms över att komma ifrån ett ställe där detta kan ske. Gränserna flyttas fram hela tiden. För några år sedan var det Kuggnäsfestivalen och Sverigedemokraternas partistämmor dessa band var förpassade till. Nu spelar de på en helt vanlig krog, tätt ihop dessutom så känslan av högerextremistisk festival finns där likväl. Vart är nästa scen? Way out West? Stora West Pride scenen fast de kräver att alla regnbågsflaggor tas ner och deras krav accepteras? Menar inte att dessa scener är de logiska att följa en krog i Öckerö med, menar bara att gränserna för vad som är okej flyttas längre och längre fram och det skrämmer mig. Högernationalism skall inte normaliseras och accepteras, dessa band ÄR högernationalistiska band, deras fans ÄR extremhögern. Polisen kan tillkallas med en gång för jag är beredd att satsa pengar på att det KOMMER heilas i publiken, det KOMMER ge utlopp för andra saker.

Jag önskar att jag hade varit chockad, inte bara över att dessa band får spelningar utan över att det är därute, men nu känns det bara som att mitt 14-åriga jag säger; vad var det jag sa? Hur kunde du tro att något ändrats?

5 thoughts on “Ultima Thule och Jimmie Åkesson, helt vanliga spelningar bara!

  1. Är så sjukt besviken på Öckerö, men främst Strandbaren. Kommunen kan ju inte göra något åt det, vi som bor här vill inte ha något med dem att göra. De sketna öbor som tycker om dem kan la åka till stan istället för att dra ut dem hit. Ett steg fram med Pride och två steg tillbaka med Ultima Thule

    • Ja jag med alltså. Nej usch jag hoppas verkligen att den stora majoriteten inte vill ha dit dem.. Extra sjukt att det är på påsk också som ju är högtiden nummer ett där ute.. Tror inte ens de får någon spelning i Göteborg?

  2. länge leve ULTIMA THULE. för mig står just detta för frihet och och stolthet. att våga älska sitt land utan att vara rasist. så att säga usch och bä för ni inte bär den stolthet vi gör är helt obegripligt. vad är det för fel att älska sitt land? det är ju ert motstånd som skapar rasism just för ni är dömande. som väl är lever vi i en demokrati som håller er tillbaka.
    till sist: hellre en dag som varg än tusen år som får

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *