Hostar ihjäl mig

Skål då blommorna, ni är ju söta iaf!

Alltsåååå jag blir galen! Började hosta i söndags, sedan har det tilltagit och i måndags efter att ha pratat med, ropat på och sagt till barn på jobbet hela dagen PÅ denna hosta som redan då börjat riva sönder mina inälvor så började rösten skrapas bort. Nu är den ett kved som följs av en lång och smärtsam hostattack med utdragna hostar när jag försöker prata. Jag. Blir. Galen. Det rosslar som faaaan i halsen, kommer extremt sällan upp en liten bit slem, smakar typ blod, bebisen måste ha drabbats av shaken baby syndrome, jag börjar typ gråta för det gör så ont att hosta, jag kan inte jobba för jag behöver liksom kunna prata i jobbet inte försöka hosta fram saker på morse, jag kan inte sova för jag hostar ihjäl mig, det känns och låter som att någon åker konstant på en liten bilbana i halsen bara jag andas, jag kissar ner mig vid typ varannan hostattack eftersom hormoner har gjort att knipet liksom släppt en del, jag irriterar alla i min närhet med detta oljud, det leder till att JAG blir irriterad, både för att andra blir irriterade och på grund av ljudet men jag kan inte direkt säga till ändå, bara väsa argt och sedan hosta ännu mer eftersom jag försökte prata. Dessutom behöver jag spela in ett par saker till nästa poddavsnitt som skall släppas på tisdag och behöver redigeras innan dess, helst idag. Men det är ju bara att glömma eftersom morse går bort där också. Alltså ni HÖR ju! Hostmedicin hjälper dessutom inte, alltså inte bara att det inte hjälper mig, de funkar oftast bara inte.

Provar huskurer istället. Men eftersom jag lätt kräks då magmunnen sedan jag blev gravid flyttat några meter upp vågar jag inte testa för mycket. Hostade så jag kräktes igår, orkar inte hålla på att kräkas.

Nu skall jag iallafall testa en som Carro läst massa bra om, mixa två bananer, 4 dl kokande vatten och sedan två matskedar honung när det svalnat. Och nej jag äter inte honung egentligen. Har även börjat trotsa kräkrisken på gurgling, så gurglar saltvatten nu med.

Oh buhuu jag tycker så synd om mig själv!!!

4 thoughts on “Hostar ihjäl mig

 1. Alltså din beskrivning!! Hade kunnat vara jag när jag var gravid! Hade ont i revbenen i veckor efteråt. O så kissandet!

  Jag fick utskrivet cocilana, hostmedicinen. Den är helt ok att ta som gravid, väl beprövad. Och hjälper!!

  Krya pp dig ❤️

  • Usch! Beklagar att du fick ha det såhär också! Blir verkligen galen snart.. Jaså det går att dricka även som gravid? Mm får väl söka upp läkarvården med snart här..
   Tack!❤️

 2. Å stackars dig med sån hosta men förutom att du ska vara TYST och vila rösten så mycket det bara går… skriva lappar/teckenspråk 🙂 prova med näsdroppar Livostin – på Apoteket. Ska vara ok för dig enligt FASS men hör efter på Apoteket. Jag fick det då rösten försvann.
  Cocilana – kan vara ok under graviditet, finns en del hostmedicin recepfria också. Däremot ska man inte amma och ta Cocilana. Högläge när du sover har du väl redan. KRYA på dig! Kram från oss

  • Ja det är blää alltså.. Ja tyst är jag ju så mycket jag kan. Jaså näsdroppar? Vad konstigt att de funkar för rösten! Receptfria hostmediciner har jag hört att de inte funkar. Funkar cocilana att äta som gravid dock är jag extremt sugen på det! Högläge har jag, hostar lika mycket trots det dessvärre..
   Tack! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *