Utvärdering av babyboxar från Apoteket Hjärtat och Lloyds Apotek

En sak som ju jag tycker är rolig är att det finns massa babyboxar att få när man har blivit gravid! De olika apoteken och blöjföretag och sådant sätter ihop boxar med saker som passar små bebisar och deras föräldrar, bara reklam såklart men ändå. Jag gillar! Skall hämta ut så många jag kan men hittills har jag hämtat ut två stycken och tänkte ge ett litet utlåtande om dessa!

Börjar med den från Apoteket Hjärtat. För att få den behöver man vara medlem och sedan är det bara att gå till ditt apotek och hämta upp en:) Jag var redan medlem käckt nog. Tydligen har den här varit slut mycket men den fanns på mitt vanliga apotek så det var ju kul! Främst så innehåller denna en hopvikbar skötbädd! Alltså ett litet bärbart “skötbord”, den går att vika ut såklart och varning för världens fulaste bild men såhär ser den ut då:

Fack där på sidorna där man förhoppningsvis inte får massa bajs utan kan förvara saker som blöjor och torklappar och sådant. Bra grej, praktiskt att ha i skötväskan! Den verkar vara i bra kvalité också. Aa, jag är nöjd.

Utöver skötbädden fick jag med en liten badolja och en liten vårdande kräm från Dialon, båda dessa är fria från parabener och miljömärkta med Svanen. VET DOCK EJ om de är veganska?! Där fanns också en liten Bepanthensalva som jag dessvärre VET att den är ickevegansk. Avslutningsvis så var det också en liten napp från MAM. Skall läsa på mer om nappar innan jag stoppar in någon i bebisens mun. Kanske skall den bara ha sådana där fula naturgumminappar, får se! Skall bli napp-proffs innan jag vet.

Jamen så det var ju en trevlig box även om jag önskar att den vore vegansk. Skötbädden dock; mycket bra!

Över till nästa box.

Okej, SÖT box. Och välfylld! Denna är då från Lloyds Apotek, så där fick jag bli medlem för att få en box. Okej denna box innehöll då en tjock tidning som handlar om massa bebissaker. Två nappar, samma från MAM som i första boxen och sedan en självlysande från Avent. Alltså nappar som görs nu och säljs i Sverige BORDE väl vara okej i materialet?! Eller?? Skall som sagt läsa på. I boxen fanns också en fullstor förpackning av ett skum för irriterade och skadade underliv, jamen rätt praktiskt efter en vaginal förlossning då alltså. Den kommer från märket Florealis som har växtbaserade produkter men hittar inget om ifall de är veganska?? En miniflaska med Blutsaft hittas också i denna box samt samma Bepanthen, som sagt; ickevegansk. En blöja från Pampers, en badanka från Trygg Hansa (ser rätt obehaglig ut, varför inte göra den gul istället för vit? Nu ser den ju drunknad ut!) En stickad kanin från matmärket Little Farmer, att hänga i vagnen, rätt söt. Men allra bäst i denna box tycker jag nog ändå att den lilla nappflaskan är! Nu vet jag ju inte om den är så himla bra haha men har fått för mig det, den är från Avent. Hoppas att underlivskrämen är vegansk, skall forska i det!

Ser fram emot att hämta ut och utvärdera de andra boxarna också!:D

2 thoughts on “Utvärdering av babyboxar från Apoteket Hjärtat och Lloyds Apotek

  1. Pampers blöjor innehåller petrolatum, det ska väl inte va någon fara egentligen, vaselin, men jag tyckte det gav en otrevlig lukt åt blöjorna så använde huvudsakligen andra märken åt min kotte när han var liten, bara pampers om det var kris 🙂 Smörjde när det behövdes istället, mest med zinksalva. Det är en djungel med allt i bebisvärlden 😀 Så gör vad du/ni tycker är bäst med allt, följ magkänslan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *