Vecka 27

Alltså den här kroppsformen.. den är ju intressant att ha! Är i vecka 27 nu känns rätt absurt hur lång tid jag ändå har kvar att växa och hur stor jag kommer bli men OCKSÅ absurt hur kort tid det är kvar och att den här lilla människan då skall komma ut ur mitt UNDERLIV. Om allt går som det skall då:) Ni som har hört på senaste avsnittet av podden hörde om min märkliga transformering i tankarna när det handlar om födelsen av bebisen. Innan var jag helt inne på att OM jag nu tvunget skulle föda så skulle jag definitivt ha ett planerat kejsarsnitt och dessutom vara nedsövd, typ så fort jag blev gravid så ändrade jag mig och ville ha en så naturlig födsel som möjligt. Myyyycket märklig svängning, någon form av biologism? Dunno! Men absurt är det. Nu vill jag iallafall föda i vatten, helst inte ha någon smärtlindring utan arbeta med psyket och tankarna och allra helst undvika kejsarsnitt då. Om det inte är så att det behövs. Är dock öppen för smärtlindring också om jag i det läget känner att jag vill ha det. Även om min stickfobi gör att jag bävar mer för epiduralnålen i RYGGEN än för själva födseln. I nästa avsnitt av podden kommer det bland annat hamna om orgasmic birth, en väldigt intressant metod! Som då är väldigt naturlig också. Jag borde väl också ta tag i det här med gravidyoga snart antar jag?! För det vill jag ju gå på. Vill förbereda kroppen och psyket så mycket som möjligt för vad som komma skall..

Japp det var lite allmänna tankar såhär i vecka 27. Jag mår bra, förutom förkylningen då. Allt är lite stånkigare och stönigare, jag rör mig inte lika smidigt som jag brukar (HAHA brukar inte vara så smidig annars heller direkt!), sover med en kudde mellan benen för att avlasta höfterna lite. Bebisen rör sig massvis! Jag känner en som födde barn i den här veckan så vet hur bebisen ungefär skulle se ut om den kom ut nu. Så sjukt att hen typ är klar! Min kropp känns rätt köttig liksom, allt är mer. Är glad att jag inte är en kroppsnojig person utan snarare en som roas av hur man kan förändra kroppen med tex korsetter eller som nu då, graviditet haha. Har gått upp 8 kilo eller något sånt, får se vad det stannar på! Tänker ändå att jag inte vill gå upp typ hundra kilo till för det ökar både risken för havandeskapsförgiftning och graviddiabetes och ja, det känns ju bara rätt onödigt i allmänhet..

Rätt lyxigt att vara gravid:) Ingen tycker att jag skall bära tungt, alla har förståelse för om jag behöver vila och ja det är liksom lite uppassande av mig, mycket behagligt! Kan tänka mig att folk kommer börja resa sig för mig på buss och sådant snart också haha, eller ja, gör de inte det kommer jag ju kräva det, blivit för van vid anpassningar runt mig och min mage nu:)

2 thoughts on “Vecka 27

  1. Men wooow! Grattis! Inte varit inne på din blogg på ett tag så helt missat det här med graviditeten. Jag har följt dig så himla länge så blev superchockad eftersom jag bara läst att du inte har velat ha barn innan.
    Är själv gravid och också igenom insemination ☺️ (har dock ingen partner). Men ja, verkligen jättelycka till med fortsättning av graviditet o med bebis sen. Ska bli kul att följa ❤️

    • Men tack!:D Haha ja precis, det skedde något märkligt där^^
      Vad kul att du också är gravid, grattis till dig med! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *