Mot extremism?

Jag blir så trött. Som man ju blir ibland. För ett par dagar sedan tittade jag på alla de plakat som nu sitter uppe inför EU-valet. Där partierna slår till med olika slags slagord. Och så såg jag någonting om att vara emot extremism. Och där blev jag så trött. För hallå, vi har inget allmänt problem med extremism i Sverige, vi kan liksom säga det rakt ut; behöver inte ludda in det i “all slags extremism är farlig”, det är HÖGERextremism vi har problem med här. Att Sverigedemokraterna är så sjukt stora, att NMR får demonstrera till höger och vänster när de vill. Det är som när det pratas om sexualbrott och man säger människor som utsätter andra för... vi kan ta bort det där -niskor liksom. Vet inte alla vid det här laget att det är MÄN som står för 98% av det sexuella våldet? Vi behöver inte ludda in det i att alla skall ta en liten del av ansvarskakan, oavsett kön. Vänsterextremism är ett lika litet problem i Sverige som det här med att kvinnor våldtar. Jag menar inte att det är bra att kvinnor våldtar, skyddar inte det på något vis, men det är en så extremt liten andel av de som våldtar att det inte är DÄR problemet ligger. Det är inte främst DÄR arbetet behövs göras.

Vänsterpartiet behöver inte räknas som ett EXTREMISTISKT parti bara för att det finns ett högerextremistiskt stort parti; SD. Allt har inte en motpol. Usch jag HATAR de som säger att Vänsterpartiet är vänsterextremister.

Så viktigt att rösta i EU-valet. Varenda val, till och med kyrkovalet, är ju viktigt att rösta i nuförtiden eftersom högerextremism geggat sig in överallt. Det har alltid varit viktigt att rösta men nu viktigare än någonsin.

Orkar inte ens gå in med massa viktiga och riktiga argument, är för trött och arg. Men bara det här; det främsta hotet mot världen, utöver bristen på medmänsklighet, är ju klimathotet. Och att värna om klimatet ligger liksom inte främst för de högerextremistiska partierna. Bara en sådan sak. BARA DET. Nej rösta rätt, rösta rött bara så blir det nog bra.

5 thoughts on “Mot extremism?

  1. Haha gud ja, att kalla vänsterpartiet extrema är ju något av sinnebilden för dagens politiska klimat. De är ungefär lika vänster som sossarna var på 70-talet men allt har blivit så förskjutet till höger att folk inte minns vad vänster brukade vara. Sedan är ju skillnaden mellan V och SD att V tagit avstånd från tveksamma delar av sitt förflutna medan SD vill få folk att tro att Jimmie inte ens visste att han gick med i ett nynazistiskt parti som ung. Jag är övertygad om att de är minst lika antidemokratiska nu som då och får de någon gång makten är det kört för demokratin.

  2. Jag håller med! Jag är inte jättegammal men det känns som det ibland när folk inte kommer ihåg att sossarna faktiskt inte ville försvaga facket, inte funderade på att samarbeta med (eller ja godkänna) nazistiska partier (att vi ens har ett i vår demokratiska riksdag nu? I vårt samhälle som ska kämpa för jämställdhet och rättvisa??) men däremot stod på arbetarnas sida. Största skämtet att moderaterna är nya arbetarpartiet!
    Dessutom detta att det gång på gång på gång bara liksom “händer” att SD:s medlemmar blir påkomna och/eller dömda för våldsamma och rasistiska handlingar ex: diskriminering, hets mot folkgrupp… när tycker folk att det slutar vara en slump och börjar vara sanning? I slutet av deras fantasiland kanske.
    Folk målar upp invandrare som fiender och vill själva “fly” till utomlandet… för det första blir de själva invandrare, för det andra, tror de att det är säkrare i något annat land där inte de så kallade invandrarna är…? Vilket land i hela världen är det i så fall, som ingen in- eller utvandrat till eller från?
    Vill de dessutom att invånarna var de än bor eller flyttar till, uppvisar samma trångsynta beteende som de själva mot invandrare…? För de måste ju själva då lära sig ett nytt språk och anpassa sig till kulturen och allt vad det heter.

    Novellkommentar men blir frusterad…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *