Hurra för plastskatt!

Men gryyyymt! Hör precis NU på nyheterna om att det nästa år skall införas en plastskatt som innebär att en matkasse i plast i affären tex skulle kunna kosta 7:-

Jag har ju redan som mål att inte köpa en enda plastpåse i år vilket hittills gått mycket bra, har jag mot alla odds behövt köpa en påse så har det blivit en av papper, så det GÅR att leva utan att köpa plastpåsar:)

Det behövs liksom tas i med lite hårdare tag nu om något skall hända, om vi skall ha en möjlighet att rädda klimatet en aning. En plastpåseskatt tycker jag är tipptopp, hoppas det sprider sig till andra länder. Hoppas också att köttskatten kommer snart.

Antar att samma människor som protesterar mot höjd bensinskatt kommer protestera mot detta också, men det bevisar ju bara hur bra grej det är. Lita aldrig på någon som håller på att vara emot höjd bensinskatt; snarare kan du vara säker på att den har mer bakåtsträvande åsikter och tankar och att det mesta den står för går att förkasta. Fördomar? Javisst säkert! Det har bara visat sig stämma så många gånger:)

Jamen heja plastskatten iallafall! Bra initiativ!

8 thoughts on “Hurra för plastskatt!

 1. Jaa asbra men hade uppskattat om dom även sänkte skatten på saker som är “bra” för miljön! Svenskodlade grönsaker exempelvis.

 2. För tre år sedan röstades det fram något “liknande” här. Man brukade kunna få gratis plastpåsar när man handlade mat, men så byttes det till påsar som går att återanvända men nu kostar det 10 cent att köpa en påse. Det gäller att komma ihåg påsarna när man åker och handlar. Nu säljer affärerna också tygpåsar och vad jag har sett där jag handlar så tar dem flesta med sig en egen tygpåse.

  • Ah! Jag tänkte faktiskt att de borde ändra i USA och andra större länder också för där känns att plastpåsar bara delas ut hela tiden, men då har det redan ändrats då, vad bra! Brukar också alltid ha med mig tygpåsar:)

   • Kalifornien är rätt bra på det här med miljöfrågor och djurrätt, men sen så har vi ju vissa delstater där allt går baklänges…

 3. Bra med plastskatt 🙂 varför inte affärerna helt slutar förstår jag inte alls. Sedan har vi det som kanske är värre – att många,många varor är inplastade både mat och andra saker man ex. handlar ex. usb minne – hårdplast som nästan inte går att få upp 🙂 så där finns lika mycket att göra! Förr i tiden så hade man med sig en burk att ex. sätta smör i osv… men det kommer väl inte att ske igen.
  I Indien i Kerala där fick vi mindre tygpåsar – fanns inte plast alls. men vet inte hur dessa tygpåsar i kulörta färger framställdes??
  Däremot måste bensinskatten sänkas – vi är ju många på landet som tyvärr är beroende av bil, där inga bussar går alls. Tänk dig hela Norrland mm då är bilen nödvändigt ont! Svår fråga detta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *