Faderskapsutredning

The things you do… För att få bli mammor båda mammorna när barnet i magen inte har en känd donator.

Då får den bärande mamman ta sig till familjerätten för att påbörja en faderskapsutredning bara för att den skall kunna läggas ner ett par månader senare.

Ja för att den andra mamman skall kunna adoptera då när det konstaterats att det inte finns någon fader inblandad. Tills dess har Carro inga rättigheter till bebisen så jag kan dra om jag vill, och ha en egen bebis. Carro kan även hon dra och säga att äh fuck it, det här barnet vill jag inte ha, det får du ha själv. Rätt sjukt faktiskt. Lägg till att vi är gifta. Det är ju ogifta heteropar som får göra den här faderskapsutredningen och så gifta lesbiska par då, som använt sig av en anonym donator. Jag fick till exempel intyga att jag inte haft något sexuellt umgänge med någon MAN månaderna runt bebisens tillkomst. Nej sådant här får ta och avvecklas nu alltså, för töntigt. Tur också att det inte finns någon risk att vare sig Carro eller jag drar. Ett annat dilemma skulle ju vara om jag där under förlossningen, då har bebisen ingen förälder som kan ta hand om den. På pappret. Men hoppas såklart på att det inte händer.

Jag belönade mig själv med en fika på Caféva i Haga efter att ha gått igenom denna procedur. Det var fasansfullt gott!

En oljig örtfralla med ost och en mandelkaka. Dessutom fick jag massa magkomplimanger av kvinnan i kassan. Var en väldigt magkomplimangig dag igår överlag, kom fram främlingar till och med. Och bara rent fina saker som sas, inga jobbiga antaganden eller tafs på magen. Sedan gick jag och köpte en keps till Carro på El Bastardo och sedan var min stadsvandring slut och jag begav mig tillbaka till Hisingen för att ta det extremlugnt resten av dagen.

4 thoughts on “Faderskapsutredning

  1. Tycker också det här med faderskapsutredning är helt sjukt. Min syster har två barn med sin pojkvän och då dick de svara på en massa personliga frågor. Typ har hon legat med någon annan. Och så ville de att han skulle svara på när hon senast haft mens. Som att en man skulle komma ihåg sånt där. Känns ju extremt påträngande.

    • Jaja det är helt absurt.. precis som att ogifta heteropar är otrogna i större utsträckning än gifta sådana?! Ja och att lesbiska GIFTA par får gå igenom samma sak är ju bara ren diskriminering.. knäppt!

  2. Men jag har barn med min sambo, jag har inte fått några såna frågor? Vi bodde inte ens ihop när min dotter föddes, utan fick bara åka till kommunhuset och signera nåt papper. Vi är iofs hetero, kanske därför?

    • Kanske mer troligt att någon som är lesbisk ligger med män enligt dem^^ Eller så är det olika på olika ställen i landet eller beroende på vem man kommer till, konstigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *