Paradisön Koh Samet, not so much paradise..

Nu har vi förflyttat oss lite här i Thailand och är på Koh Samet, en sådan där paradis-ö med turkost vatten och vackra sandstränder. Här firade vi jul och skall vara ett par dagar till innan vi åker vidare. Vi var här förra gången vi var i Thailand också. Det var här magsjukan började. Fast nu visade det ju sig att det inte var något Thailandbaserat utan vinterkräksjukan som vi tagit med oss från Sverige, stackars alla som delade flygplan med oss hit heh.. Hursomhelst så kopplar jag denna ö till det ändå och ville inte åka hit men gick med på det ändå. Klagigt och bortskämt nog vill jag bara tillbaka till lugna Mae Phim nu haha.. Så hysteriskt här på något sätt! Många turister, dyrt och underhållning på kvällarna med helt orimligt hög volym. FATTAR inte denna höga volym, pensionär; javisst! Eller småbarnsförälder snarare. Går liksom inte att sitta på restaurangen med Bobbo när det spelas så hög musik. MEN, stränderna är verkligen jättefina och Bobbo har kunnat bada jättemycket för vattnet är så lugnt, så det är ju bra!

Här har vi Carros systrar och exfru på stranden:)

Och Carro och Elvis som kastar bollll i hav.

——

Mm ovan skrevs för ett par dagar sedan, hade ju noll Wi-Fi på Koh Samet men nuuuu är vi på väg till Bangkok! Ut på tur, aldrig sur! Rundtur here we goes! Ett steg har vi till innan vi skall tillbaka till Mae Phim, inte helt 100 bestämt vart vi skall innan men chockartat nog lutar det åt Pattaya, för att se lite olika delar av Thailand liksom. Fullt medveten om att det kan bli panikslaget.

Koh Samet fortsatte iallafall med att inte imponera och nu har vi bestämt oss för att aldrig åka dit igen. Det är något i luften, atmosfären där liksom.. Det känns ångest. Ingen känns glad. Som att något hemskt har hänt där och lagt sig som ett täcke över hela ön. Vilket det väl också har eftersom amerikanska soldater stannade till där efter Vietnamkriget och tog för sig av allt och alla. Usch. Usch. Usch. Att Thailand skall vara så drabbat av utländska män som tror sig ha all rätt över thailändska kvinnor och deras kroppar. Hatar det. Återkommer till det. Men nu tillbaka till Koh Samet. Vi bodde ju då på en resort, ett hotellområde med egen strand och sånt. Hatar att bo på sådana ställen, känns så himla kolonialt. Vi promenerade en timma ungefär för att komma till en stor strand med flera pubar där vi drack den godaste frozen strawberry margaritan någonsin, ooooh så god!! Camilla och jag passade på att ta en drink med en kollega som också var där haha..

och sedan var vi tvungna att gå tillbaka samma svettiga promenix dagen därpå för att dricka denna fantastiska drink igen.

Kanske är Koh Samet fantastiskt att åka till om man åker två personer eller så, utan barn och är på en annan del av ön än vad vi var samt lättare kan ta sig runt och dessutom dricka ohämmat av billiga drinkar på de dags och kvällslånga happy hourarna som var på många barer. Men för mig är det nein nein nein, tog inte ens drömmiga bilder i alla gungor som var upphängda över turkost vatten och skrek; INSTAGRAM!

Fint här tex ju.

Ja och så var det ju jul, jag hoppas alla hade en finfin jul! Jag drabbas ju alltid av ångest och ledsamhet på jul jag, haha för sorglig alltså.. Nu dessutom sönder-rörd över att jag har en egen ny familj att fira med och att det var Bobbos första jul. Kanske landar i det till nästa jul.. Jag har också fått en ny familjemedlem hemma i Sverige <3 super-rörd över det också!

Här är Boobi i det lilla hotellhuset eller vad man säger, stugan:) Vi åkte förresten speedboat ut till och från Koh Samet, i en halvtimme ungefär. Var lite orolig hur det skulle vara för Bobbo men han ÄLSKADE det^^, somnade till och med:)

Väldigt pepp på Bangkok nu! Skall bli spännande att se hur det är där!

Kolla förresten så roligt jag brände mig i solen haha!

2 thoughts on “Paradisön Koh Samet, not so much paradise..

 1. Fina bilder och söta Bobbo som verkar glad och nöjd 😉 Härliga stränder och vattnet men som du skriver kanske på “fel” ställe…? Ni får kanske skaffa hörselskydd till sötnosen? Bangkok är kanske inte tystare. Ja, du vet vad Pattaya är känt som, gissar jag. Minst lika mycket om inte mer än det du skrev om “utländska män……” dessutom en del annat. Tyvärr finns det säkert överallt men mer synligt där bara.
  Grattis till nya familjetjejen – vi åker ner framöver! Må gott 😉

  • Mm vi bodde ju på det lugnaste stället men det är som att många liksom saknar någon känsla för det här med volymen och att det skall vara på HÖGSTA så fort något händer.. skulle behöva hörselskydd till oss alla i sådana fall:)
   Bangkok är definitivt tystare hehe, mer brus liksom men inte de där vassa höga ljuden.. Mm vet om Pattaya, men hört att det inte är likadant på alla delar av stan?
   Oooh vad kul att åka dit!? Längtar efter att träffa henne!
   Må gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *