Tips till dig som är eller hamnar i karantän hemma!

Nej, jag säger inte att det här med Corona är en bra grej som vi skall vara tacksamma över men nu är läget som det är och det finns ju inte direkt något man som gemene kvinna kan göra för att få bort det, ja förutom att försöka låta bli att smitta någon om man är smittad då.

SÅ vi kan ju ta och titta på lite fördelar med det hela istället! Har redan skrivit om några och har massa mer teorier och jublar över det politiska läget och att Jonas Sjöstedt dessutom fortsätter vara partiledare för Vänsterpartiet ett tag till och ja, massa annat. Men nu tänkte jag ta och prata om det personliga, jag går helt enkelt ner på en och en-stadiet.

Att hamna i karantän som ensamstående just nu målas upp som något av det värsta som kan ske för var och en. Icke! Det är min våta dröm. Alltså jag älskar min familj och är väldigt lycklig över att vara med dem men hade jag inte haft dem hade karantän och ensam stått som önskvärt alternativ. Älskar ju att vara ensam, har alltid gjort. Att då inte FÅ träffa någon; haaaaalleluja!

Kanske har du blivit eller kommer bli permitterad från jobbet, min andra våta dröm; få nästan hela lönen men inte jobba! Om det är det läget man hamnar i då. Nu är jag ju föräldraledig och jobbar dessutom inom skolan så det hade ju inte “drabbat” mig, men ändå. Carro är permitterad med nästan full lön vilket ju är helt fantastiskt eftersom det är som att hon är föräldraledig nu också och vi kan dela på ansvaret för Bobbo mycket mer. Nu är tex hon ute och går med honom själv så jag kunde vara hemma, meditera, ta hand om mitt yttre lite och skriva det här tex.

Men vad skall man göööööra då?! Blir ju supertråkigt, kanske du tänker nu. Därför har jag gjort en lista på tips för vad du kan göra om detta händer dig!

Själv hade jag skrivit, läst, målat, mediterat, ätit popcorn hela tiden. Men till listan!

1. Meditera. Nu har du tiden! Behöver du hjälp på traven och lite inspiration och vägledning så ladda ner en app för detta ändamål, Insight timer tex. Och vem vet, kanske kan positiva tankar inte rädda världen, men kanske kan de göra det så varför inte meditera över att läka världen? Eller över något helt annat eller inte över något förutom att hitta lugnet och ron.

2. Fundera över vad du egentligen vill göra med livet. Vill du gå tillbaka till det jobb du har, om du har ett? Vill du verkligen plugga det du pluggar, vara kompisar med de du är kompis med, spendera livet så som du gör?

3. Ha hemma-spa!

Duscha varmt, ta långa bad med avslappnande musik på, borsta tänderna länge, tandtråda, gör ansiktsmask, prova alla de där serumen och krämerna som du säkert har fått tester på och sparat genom åren. Torrborsta dig innan duschen, fila fötterna, måla naglarna, färga ögonbrynen, skaffa ett ögonfransserum; tar tid för fransarna att börja förstå att de skall växa men nu har du ju tiden på din sida. Ps! Sådär fräsch har jag inte sett ut på 8 månader! Nymålade naglar, kaninöron och turkos ansiktsfärg. Gör ansiktsmassage.

3. Prova hur många olika saker du kan ha kikärtspad istället för ägg i när du lagar; sockerkaka, pannkakor och majonnäs är några heta tips. Vilka fler sätt kan det finnas? Men please köp inte upp alla kikärtor, typiskt tråkigt när vår basmat är slut i affären bara för att folk vill fylla ett förråd med mat de aldrig kommer äta.

4. Är du en av de som har bunkrat linser och bönor, ÄT DEM, prova olika recept och inse att aha! Det här var ju sjukt gott, jag kan lika gärna bli vegan.

5. Ät popcorn till middag och kolla en film eller dokumentär på Netflix till. Ligg i soffan eller sängen såklart, nu är inte en tid du behöver sitta upp.

6. Onanera mera, ja varför inte liksom?

7. Skriv en lista över saker du vill göra när de går att göra igen och kom för guds skull ihåg att göra dem också.

8. Skaffa ett karantän-projekt. Jag hade tex haft som projekt att träna upp en stor rumpa igen.

9. Läs. Kolla igenom hyllorna och vindsförråd över vad du har för böcker som du inte har hunnit läsa, nu kan du läsa dem! Är popcorn till.

10. Skriv. Vet du inte vad du skall skriva eller inte har en stor roman i hjärnan så skriv ner dina tankar om läget, en karantändagbok kanske.

11. Chatta. Vill du ha sociala kontakter men inte för djupgående eller liksom för att träffa någon så måste det väl finnas vanliga chattar kvar? Kolla det!

12. Träna. Lika bra att bli stark, ladda ner en app för ändamålet om du vill ha lite vägledning.

13. Shoppa på nätet, stöd de små företagen och köp kläder, skönhetsprodukter, inredningsdetaljer och annat som inte alla andra har.

14. Gå ut och gå i närmsta skog och du har en skog i närheten. Utan att lyssna på musik eller podd då, lyssna på skogen, krama träd och lukta på naturen.

15. Lyssna på poddar, Lesbisk Gravidpodd givetvis, men det finns ju även fler bra poddar. Skäringer & Mannheimer är tex min favoritpodd, som jag då lyssnar på när jag går i skogen, skojaa. Andra bra poddar är Mord mot mord, Under huden och Mitt i livet, tycker jag iallafall. Finns väl såklart tusen till, men det är ju upp till dig att upptäcka!

16. Bli uttråkad, hur ofta blir man det nu för tiden? Passa på.

17. Måla. För målandets skull bara, du behöver inte hålla på och lägga ut vad du målat på sociala medier eller tänka att aha, det här kan jag ju sälja! Utan måla bara. Har du inte massa färger och avancerade papper och känner inte för att köpa så måla med vilken penna som helst på vilket papper som helst, på bilder i tidningar tex.

18. Börja prenumerera på en tidning, helst en veckotidning så den kommer ofta.

19. Drick vin mitt på dagen, nej inte om du har alkoholproblem såklart men har du inte det så varför inte?

20. Sluta röka om du röker, då minskar du dessutom risken att bli allvarligt sjuk i Corona med 14 gånger.

Ja där var lite snabba tips som jag kom på nu medan jag skrev bara! Skulle kunna bli en oändligt lång lista om jag fortsatte:) Passa på att njut och tänk inte på allt det jobbiga hela tiden.

4 thoughts on “Tips till dig som är eller hamnar i karantän hemma!

 1. Diggar tipsen! OCH jag har dessutom slutat roka for tva veckor sen! Nu ska jag bara forsoka inspirera Robert att ocksa gora det (han har dessutom astma, sa jag ar konstant orolig over honom.) Jag onskar att bade jag och Robert slapp jobba (alltsa, vill ju inte bli sjuk, men det ar sa sjukt stressigt att jobba just nu) men det ar ju bra anda att man tjanar pengar fortfarande. Skulle ju vara idealt om man slapp jobba men fick lite lon anda. Eftersom vi alskar vart omrade och en hel del av bryggerier, restauranger och butiker har sa har vi forsokt stodja dem sa gott det gar (utan att bli pank, sa klart.) Men typ bestalla ett sexpack har och dar eller lite mat och ge bra dricks.

  • Oh hurraaa vad bra av dig!! Mm hoppas du kan inspirera Robert också:) Men måste ni jobba nu? Inkluderas inte ni av det där stödprojektet på något sätt?
   Ja alltså ert område, ojojoj så himla fint!! Bra att ni stödjer dem, minns det som väldigt bra ställen som jag vill tillbaka till. Tex den där Bloody maryn! <3

   • Både han och jag är “essential workers”; han jobbar i en mataffär och jag i en liten restaurang. Han fick en rätt fet bonus dock, och en löneförhöjning. Jag jobbar lite mindre nu dock, men han jobbar lika mycket som innan. Hoppas allt blir normalt igen så att din fru också kan komma och uppleva vårt lilla område här 😃

    • Aaaaahh, så svårt att veta vad som räknas som det och icke😛 Jaha, vad bra att han fick det iaf! Jaa det hoppas jag verkligen också, skulle jättegärna åka dit igen😃

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *