Håret efter graviditet och förlossning

Jojo här står man lite casual gulligt och drar sig i håret ba sådär.. nämen alltså jag tänkte säga det att mitt hår mådde så himla bra av att vara på en gravid kropp och även på en som fött barn!

Hade ju hört att håret kunde bli finfint när man var gravid och ojjjj en sådan fröjd det var.. Har alltid haft tjockt hår tills jag strax efter 20 ville ha vitt istället för svart hår och blekte ner bara för att ångra mig och vilja ha svart igen och sedan ångra mig igen och bleka ner till vitt igen och ja fram och tillbaka under några år, så det har ju inte varit ultravälmående – om än sett ut som så när jag haft extensions hehe.. Mm men som gravid flödade håret, blev långt utan att gå av och sprutade ut ur huvudet i mängder, gråa hår var ett minne blott och flätorna var tjocka.

När då bebis väl kommit hade jag ju såklart hört om det stora håravfallet. Alla nya hår som inte ramlat av under graviditeten rasar bort och tar med sig många fler i fallet, skapar vikar och kala fläckar. Hade ångest för det alltså.. Ville INTE bli tunnhårig vare sig fläckvis eller överlag. Men håret ramlade liksom inte av. Googlade till slut och möttes av infon att det sker fram tills ca 4 månader efter förlossning och den tiden hade då passerat för länge sedan!:D Så verkar som att jag slapp det stora håravfallet. Alltså håret är inte lika extremt välmående nu som under graviditet, de gråa hårstråna har börjat spruta ut ur huvudet igen och jag tappar visserligen en del hår med det är för att Bobbo använder mitt hår som handtag när han vill klättra på mig eller ställa sig upp. Undvek moget nog att blondera håret sist jag ville pga insikten att det blir för sprött av det och kommer gå av när han drar i det.

Men det mår så mycket bättre nu än innan graviditet iaf så ja, det var dit jag ville komma med detta inlägg; vill du ha ett välmående hår är mitt bästa tips att bli gravid! Eller så dricker du bara öl, det innehåller ju b-vitamin som är bra för håret. Bebis eller öl, svårt val men båda är bra för håret:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *