Överaktiv sköldkörtel?

Alltså kolla mitt knotiga bröst på bilden. Börjat fundera på om jag kanske har en överaktiv sköldkörtel? Väger tio kilo mindre än vad jag gjorde när jag blev gravid och det är himla märkligt alltsååå…

Visst att det är en aktiv bebis jag har så jag rör mig väldigt mycket samt bär honom väldigt mycket. Innan gick jag också typ två timmars promenad varje dag med honom när han sov i vagnen men nu sover han typ aldrig i vagnen längre så jag gör inte det. Äter som jag alltid gjort och håller mig definitivt inte borta från fett och socker så fattar inte riktigt det här. Borde gått upp i vikt igen när vi slutade med långpromenaderna, men gick ner lite till istället. Kollade upp vad det är för symptom på överaktiv sköldkörtel och vissa stämmer väl men svårt med vissa som trötthet, sover dåligt och dålig koncentration; är ju så men kan också vara så pga fått bebis som jag har koll på hela tiden. Hjärtklappning är ett symptom och det har jag ibland. Så är även ångest, men det har jag ju alltid haft. Oregelbunden mens är också ett symptom och det har jag men kan ju också vara för att den inte riktigt hittat tillbaka efter graviditet och förlossning.

Man kan ta ett enkelt litet blodprov och kolla men för de som känner mig vet så är inget blodprov ett litet enkelt sådant för mig.. Så tänkte att jag kollar här istället haha, någon som haft eller har en överaktiv sköldkörtel och har lust att berätta lite om det?

2 thoughts on “Överaktiv sköldkörtel?

  1. Finns att köpa på Apoteket – just ett litet prov, stick i fingret som en fingervisning. 1177 bra sida som du säkert varit inne på. Men dina kilo som försvunnit kan vara en orsak… träna upp dina bröstmuskler kanske. Ät ordentligt. Kroppen förändras efter man fött barn. Ring din VC och boka tid, så slipper du fundera… men då kan det bli ett “större” blodprov, förståss https://www.quicktest.se/produkt/skoldkorteltest/
    Ta hand om dig 😉

    • Mm se inlägg ovan;) Är inget litet stick för mig och jag äter ordentligt. Är inte orolig för just bröstet, menade bara det som en fingervisning på att jag är väldigt smal, eftersom det syntes där. Men skall kontakta vårdcentralen, tänkte bara kolla här först.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *